Malzemeler
2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg
Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
1
Defne Yaprağı
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon
Kabuğu
Tuz, KarabiberYemeğin Tarifi
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz
ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini
bir tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam
edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle
tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma
ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Bu arada patatesleri yıkayıp
kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince
ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle
tatlandırın.
Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu
süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden
alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis
yapın.
Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et
suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar
pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder