30 Nisan 2013 Salı
DİZME PATLICAN KEBABI
Malzemeler:
500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
4 Adet İri Ay Patlıcan
2 Adet Domates
5-6 Adet Yeşil Sivribiber
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yapılışı:
Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.
Kıymadan irice ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin. Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin. Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı su serpin. Ağzını örtün 10 dakika dinlendirin. Lavaş ekmekle servise sunun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder