15 Nisan 2013 Pazartesi

KARNIYARIK BÖREK

Malzemeler

6 tane yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ

Üstüne sürmek için

1 tane yumurta

İç malzemeleri:

1 tane soğan
1 tas kıyma
2 tane domates
2 tane yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber,pul biber

Karnıyarık Börek Tarifi

İlk olarak soğanları küçük küçük doğrayarak pembeleşene dek güzelce kavurun, biberleri ve kıymayı da içine katıp iyice kavrulmasını sağlayın. Üstüne rendelenmiş olan domatesi ekleyin. Salça ve baharatları da katıp tencerenin kapağını kapayın. Domatesler eriyen dek düşük ateşte pişirin. Bu şekilde iç malzemesini hazırlayıp bir kenara bırakın. Diğer taraftan ise bir tane yufkayı güzelce serin ve üstüne yağ ve süt karışımını yedirerek sürün. Sonra bir kat daha yufkayı üzerine serin. Onun da üstünü bol bol süt ve yağ ile ıslatın. Yufkayı 8 tane üçgen parçaya
bölün. Her parçaya bir miktar iç koyarak kenarlarından katlayın ve güzelce sarın. Bu şekilde ikişer kat şeklinde hazırlanan yufkalardan börekleri güzelce sarın ve tepsiye dizin. Daha sonra üstüne yumurta sürüp, 180 derece sıcaklıkta ki fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder