MALZEMELER
1 litre süt
7 kaşık un
1,5 bardak toz şeker (veya 35 adet tatlandırıcı)
3 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI :
Soğuk süte, un, şeker eklenip hiç ara vermeden karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. (Eğer tatlandırıcı kullanacak isek şekeri, muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra ilave ederiz.) İyice çırptığımız muhallebinin yarısı servis kabına boşaltılır, diğer yarısına 3 kaşık kakao eklenip biraz daha çırpılır. Kalan muhallebinin üzerine boşaltılır. Soğumaya bırakılır.
1 litre süt
7 kaşık un
1,5 bardak toz şeker (veya 35 adet tatlandırıcı)
3 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI :
Soğuk süte, un, şeker eklenip hiç ara vermeden karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. (Eğer tatlandırıcı kullanacak isek şekeri, muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra ilave ederiz.) İyice çırptığımız muhallebinin yarısı servis kabına boşaltılır, diğer yarısına 3 kaşık kakao eklenip biraz daha çırpılır. Kalan muhallebinin üzerine boşaltılır. Soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder