Malzemeler
300 gr Kıyma
400 gr
Kabak
50 gr Rendelenmiş Parmezan Peyniri Veya Eski Kaşar
1
Soğan
1 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Galeta
Unu
Zetinyağı
Un,Tuz, Karabiber
Yapılışı
Kabakları yıkayıp kazıyın.Soğanı
ayıklayın.Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda
haşlayın.
Süzdükten sonra bir de parmaklarınızla sıkarak suyunu
çıkarın.Bir kaba koyup çatalla ezerek krema haline getirin.
Kıymayı,
yumurtayı,yumurta sarısını,rendelenmiş peyniri,2 çorba kaşığı galeta ununu,tuz
ve karabiberi ekleyin.İyice karıştırıp,una buladığınız parmaklarınızla orta
boyda köfteler yapın.
İyice kızdırdığınız zeytinyağında,her tarafları
altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder