30 Nisan 2013 Salı

KÖY USULÜ KÖFTE

Malzemeler

300 gr Kıyma

400 gr Kabak

50 gr Rendelenmiş Parmezan Peyniri Veya Eski Kaşar

1 Soğan

1 Yumurta

1 Yumurta Sarısı

2 Çorba Kaşığı Galeta Unu

Zetinyağı

Un,Tuz, Karabiber


Yapılışı

Kabakları yıkayıp kazıyın.Soğanı ayıklayın.Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın.

Süzdükten sonra bir de parmaklarınızla sıkarak suyunu çıkarın.Bir kaba koyup çatalla ezerek krema haline getirin.

Kıymayı, yumurtayı,yumurta sarısını,rendelenmiş peyniri,2 çorba kaşığı galeta ununu,tuz ve karabiberi ekleyin.İyice karıştırıp,una buladığınız parmaklarınızla orta boyda köfteler yapın.

İyice kızdırdığınız zeytinyağında,her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder