Malzemeler
Yemek için
4 adet patlıcan
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
3-4 adetçarliston biber
zeytinyağı
Kekik
3 diş
sarımsak
kürdan
Sos için
3 adet domates (küçük boy)
1 diş sarımsak
Kekik
zeytinyağı
Hazırlanışı
Yemeği
pişireceğiniz tepsi içinde patlıcanları da yağlamaya yetecek kadar zeytin yağı,
kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp bir sos hazırlayın.
Patlıcanların
sapları ve burun kısımı kesin.
Burun kısmının olduğu tarafta sap kısmına
doğru söğüş yapar gibi dik dik bıçakla kesilir. Ama bütünden ayrılmaz. Bu
şekilde patlıcandan yelpazeler elde edilmiş olur.
Bütün patlıcanları
hazırlayıncaya kadar hazırladıklarınızı tuzlu suda bekletin.
Patlıcanlarınızda kaç yarık oluşturduğunuzu sayın.
Tavuk göğsü ve
çarliston biberleri yarık sayısı kadar şeritlere bölün.
Bir domatesten de
yarık sayısı kadar dilimler kesin.
Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra
Bir patlıcanı tuzlu sudan çıkartıp kuruladıktan sonra, bütün yarıklara
hazırlanan zeytinyağlı sostan sürün.
Her yarığa sosa batırılmıl bir tavuk
parçası, bir dilim domates ve bir parça biberi koyup büyüyen patlıcanı
ayrılmaması için kürdanla tutturup, tepsiye yerleştirin.
Aynı işlemleri
bütün patlıcanlara uygulayın.
Fırında 150 derecede pişirin.
Bu arada
rendelenen domatesler ve ezilen sarımsak kekikle beraber zeytinyağında suyunu
çekene kadar ağır ateşte pişirilir.
Patlıcanların üzerine sos dökülerek
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder