SU
BÖREĞİ
Hamur : 3
bardak un
4 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı
zeytinyağı
1/2 bardak su
1 bardak eritilmiş tereyağı
İçi :
500 gr. Beyaz peynir
2 yumurta
1 fincan kıyılmış
maydanoz
10 bardak su ile 1
tatlı kaşığı tuzu büyük derin bir kapta kaynatın. Büyük bir kaseye 3 bardak un
koyup ortasını havuz gibi açın ve içine yumurtaları, tuz, yağ ve yarım bardak
suyu koyun. İyice karıştırıp yumuşak bir hamur haline getirin. Üstünü nemli bir
havluyla kapatıp 10 dakika dinlendirin. 1/2 kg. kadar yumuşak beyaz peyniri
ufalayarak ince ince kesilmiş maydanozla karıştırın. İçine iki yumurta kırdıktan
sonra iyice karıştırın kenarda bekletin. Hamuru golf topu büyüklüğünde on parça
yapıp üstüne kurulama havlusu örtün. Her bir topu alıp hafifçe unlanmış tezgahın
üstünde 20 cm çapında daireler haline getirin ve tezgahın üzerine koyup üzerini
tekrar örtün. Beş hamur topunu yuvarladıktan sonra, 15 bardak suya tuz ve bir
tatlı kaşığı yağ ekleyip kaynatın. 10 hamur topunun hepsi açıldığında kaynar
suya atmaya başlayın. 40 saniye kadar haşlayıp genişçe bir spatulayla sudan
çıkarın ve bir plastik süzgece koyun. Sonra hamuru kurulama havlusuyla kurulayıp
30 cm'ye 20 cm boyutundaki yağlanmış pyrex tabağa yerleştirin. Bu işlem
sırasında hamuru bozmuş olabilirsiniz ama asla bir sonra koyacağınız parçayı
erimiş tereyağı sürmeden diğerlerinin üstüne koymayın. 5 parça hamur suda
hafifçe haşlandıktan sonra her kata eritilmiş tereyağı sürüp pyrex tabağa
döşeyin ve aralarına eşit miktarda harcını dağıtın. Tüm hamur parçaları aynı
işlemden geçip yerleştirilene kadar devam edin. Geri kalan eritilmiş tereyağını
en üst bölüme bolca sürün ve 350 derecede ısıtılmış fırında üstü iyice kızarana
kadar 1 saat pişirin. Fırından alıp istenilen ölçüde kare biçiminde kesin ve
dumanı tüterken servis yapın.
Servis 6
kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder