Malzemeler
600 gr. Sotelik Kuzu Eti
150 gr. Arpacak Soğanı veya Normal Soğan
3 Diş Sarmısak
1 Adet Kereviz
1 Adet Havuç
1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.)
1 Adet Kuru Kırmızı Biber
60 gr Margarin
2 Adet Defne Yaprağı
Kekik
40 gr Kuru Üzüm
1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz
1 Paket Makarna (500 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
100 gr Kaşar Peynir
Yapılışı
Soğanı soyup kıyın. Sarmısağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı biberi incecik kıyın.
Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğan, sarmısak, kereviz, havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin.
Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin. Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karıştıralım.
Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın. Süzün, servis tatırın.
Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın.
1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. 2 adet portakal, 2 adet elma, 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın. Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin. Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis yapın.
600 gr. Sotelik Kuzu Eti
150 gr. Arpacak Soğanı veya Normal Soğan
3 Diş Sarmısak
1 Adet Kereviz
1 Adet Havuç
1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr.)
1 Adet Kuru Kırmızı Biber
60 gr Margarin
2 Adet Defne Yaprağı
Kekik
40 gr Kuru Üzüm
1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz
1 Paket Makarna (500 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
100 gr Kaşar Peynir
Yapılışı
Soğanı soyup kıyın. Sarmısağı ezin. Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Acı biberi incecik kıyın.
Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğan, sarmısak, kereviz, havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin.
Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin. Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin. Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karıştıralım.
Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın. Süzün, servis tatırın.
Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın.
1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. 2 adet portakal, 2 adet elma, 2 adet muz ve 3 adet mandalinayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
Hazırladığınız kremşanti ile karıştırıp servis tabağına alın. Iyice soğuduktan sonra 2 adet kiviyi dilimleyin. Meyva salatasının üzerini kivi dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder