Malzemeler
400 gram kekik ve
baharatla hazırlanmış köfte
18 adet 30 gramlık pide
200 gram
patates püresi
1 su bardağı et suyu
50 gram
tereyağı
Domates sosu
Yoğurt sosu
Yapılışı
Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri
ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst
ederek kızartın. Et suyu ve biraz domates sosu ilave edin. Servis tabağına alın.
Izgara köfteleri üzerine dizin.
Köftenin üzerine patates püresi yayın.
Yanında ılık yoğurt sosuyla servis yapın. Domates sosu için ince kıyılmış 1 adet
soğan ve 1-2 diş sarımsağı 1 çorba kaşığı margarinde sote edin. Rendelenmiş
domatesi ilave edin. Salçayı ekleyip ezin.
Defne yaprağı ve tuz ekleyerek
pişirin. Servis yapmadan önce defne yapragını çıkartın. Yoğurt sosu için süzme
yoğurt, 4 diş dövulmüş sarmısak, 2 tatlı kaşığı tereyağı ve biraz karabiberi bir
kapta spatulayla karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder