Malzemeler
150 gram bonfile
150 gram
baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)
150 gram piliç eti
2
çorba kaşığı tereyağı
100 gram domates sosu
2 diş
sarımsak
1 adet domates
3 adet biber
Tuz, karabiber,
kırmızıbiber
Yapılışı
Bonfile, köfte ve piliç
etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını
eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin. Domates sosunu ilave
edin.
Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin. Üzerine
ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün. Pişirilen etleri karışık
olarak dizin. Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile
süsleyin.
Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yağda
kavurup, etlerin üzerine gezdirin. Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder