Malzemeler:
125 gr tereyağ veya margarin (oda ısısında yumuşamış olacak)
1 bardak toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
Aldığı kadar mısır nişastası (yaklaşık 400 gr)
400 gr çikolatalı fındık kreması
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
Coco pops (robottan çekilmiş veya elle parçalanmış)
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp azar azar nişasta koyuyoruz.
Ele yapışmayana kadar yoğuruyoruz.
Yağlanmış tepsiye istediğiniz şekli vererek parçalar halinde koyuyoruz. Ben uzun ve yuvarlak şekiller denedim. Her ikisi de güzel göründü.
Dikkat edilmesi gereken husus, parçaları çok büyük yapmamanız. Çikolata ve coco pops da konunca çapı büyüyor.
180 derece fırına koyup pişiriyoruz. Üstünün beyaz kalmasına dikkat edin. Bu sebeple gözünüz fırında olsun çünkü çok çabuk pişiyor.
Kurabiyeleri bir tarafta soğumaya bırakırken diğer tarafta benmari usülü krema ve yağı eritiyoruz.
Soğuyan kurabiyeleri önce erimiş çikolataya ardından cocopopsa buluyoruz.
Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra kurabiyelerimiz servise hazır.
Buzlukta saklayıp dilediği zaman çıkaranlar da varmış, henüz ben denemedim.
Afiyet şifa olsun…