5 Kasım 2012 Pazartesi

KARMACA


Malzemeler:

- 1 kg pırasa
- 3/4 su bardağı zeytinyağı (ya da başka sıvıyağ)
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 tane iri yumurta
- 250 gr mısır unu
- 2 çorba kaşığı beyaz un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Deniz tuzu, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı:

1. Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik doğrayın.

2. Geniş bir tavaya sıvıyağın yarısını koyun ve ısıtın. Pırasaları ekleyip biraz tuz serpin, yüksek ateşte sık sık karıştırarak soteleyin. Pırasalar miktar olarak azalacak, ancak sulu kalmamasına dikkat edin. Ilınmaya bırakın.

3. Ayrı bir kapta yumurtaları yoğurt ve kalan sıvıyağ ile birlikte tel çırpıcı ile çırpın. Pırasaları ekleyip kaşıkla karıştırın. Mısır unu, beyaz un, kabartma tozu, tuz ve naneyi ekleyin, hepsi iyice karışana dek karıştırın. Kek hamuruna benzer bir hamur olacak.

4. Fazla büyük olmayan bir fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Hamuru tepsiye dökün, üzerine kırmızı biber serpin.

5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar (bana 20 dk yetti) pişirin. Sıcak sıcak dilimleyip yanına yoğurt koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder