23 Kasım 2012 Cuma

PEYNİRLİ EMPEDA (PEYNİRLİ BÖREK)


EMPANADA (PEYNİRLİ BÖREK)

200 GRAM BEYAZ PEYNİR
1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
2 ADET TAZE SOĞAN
500 GR EKMEK HAMURU
2 ADET YUMURTA
150 GRAM GALETA UNU
KIZARTMAK İÇİN YAĞ
TUZ
KARABİBER

SOĞANLARI İNCE İNCE DOĞRA,PEYNİRİ EZ,LİMON VETAZE  SOĞANLA KARIŞTIR,BAHARATI VE TUZU EKLE,12 TOP YAP,HAMURDAN MERDANE İLE AÇ İNCELT,DAİRE YAP,İÇDEN ALDIĞI KADAR KOY,KENARINI BASTIR,YUMURTA VE GALETA UNUNA BULA,KIZGIN YAĞDA KIZART.Gelelim yemeklere... Buralarda sıkça gördüğüm, çok leziz bulduğum, hatta kendim de yaptığım bir börek EMPANADA.

Empanada Güney Amerika'ya özgü, puf böreği gibi bişiy olmaktadır. Jambonlu, yumurtalı, etli, peynirli, havuçlu, karışık... her şekilde yapılmaktadır. Arjantin'de de çokça yapılmakta, pastanelerde, her yerde satılmaktadır.

Market'ten
1- Milföy

2- sıvıyağ

3- 150 Kıyma

4- 2 adet patates

5- Tuz, Pul biber

6- Soğan.

BAŞKA USUL DE HAZIRLANMIŞ
Mutfakta
Öncelikle empanada'nın içini hazırlıyoruz. Kıymayı, küp küp doğranmış patatesleri, haşlanmış ve minik minik doğranmış yumurtayı  Minik minik kesilmiş soğanları, yağla birlikte kavuruyoruz. İçine çok hafif, mini minnacık salça da atılabilir tabi. Tuz ve pul biber serpiştirmeyi de unutmayın. Ya da güzel baharat çeşitleriniz varsa onlar da koyulabilir.

Sonra bu pişen karışımı yuvarlak yufkaların içine koyuyoruz. Yufkanın ağzını yandan, yandan, saç örgüsü gibi duracak şekilde kapatıyoruz. Üstüne yumurta sarısı koyuyoruz. Sonra fırınada pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder