22 Kasım 2012 Perşembe

SİYAH NOKTALARA

Cildin altında zamanla biriken yağın, ölü hücreler ve kirle birleşmesi ile siyah noktalar oluşmaya başar. Siyah nokta oluşumuna sebep olan bu durum gözenekleri tıkarsa sivilce oluşmaya başlar. Siyah noktaların oluşumunu engellemek var olan siyah noktaları yok etmek için yapılacak birkaç püf noktasına geçmeden önce, problemsiz, sivilcesiz, siyah noktasız, lekesiz bir cildin ana temelinde temiz ve günlük bakımı yapılan bir cilt olduğunu hatırlamak isteriz.
Siyah noktalar için ballı cilt maskesi
Ufak bir cezvenin içine 2 yemek kaşığı balı katın ve ısıtın. Bal ısındığı zaman içine 2 yemek kaşığı buğday tohumu ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alın ve ılıdığı zaman siyah nokta olan bölgelere sürüp 5 dakika boyunca masaj yaparak yedirin. Ballı cilt bakım maskesini 10 dakika yüzünüzde beklettikten sonra ılık su ile yıkayarak çıkarın. Günde bir kez yapılan bu ballı cilt maskesi ile 2 hafta içinde cildinizdeki siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.
Siyah noktalar için yeşil çaylı cilt bakımı
Bir su bardağı kaynar suyun içine marketten alacağınız yeşil çaydan bir poşet atın ve demleyin. Ardından gün içine bu yeşil çaya pamuk batırarak defalarca yüzünüzü ara ara silin ve üzerine nemlendirici krem sürün.
Siyah noktalar için yulaf mucizesi
1 yemek kaşığı yulaf ununu cezveye koyun ve içine pişmesine yetecek kadar su katıp ocağa alın, karıştırarak pişirin. Ardından ılımaya bırakın ve siyah noktaların olduğu bölgelere yulaflı karışımı sürüp parmak uçlarınızla ovarak yedirin. Yüzünüzdeki yulaflı maske kuruyuncaya kadar bekleyin ve ılık su ile yıkayın.
Siyah noktalar için limonlu maske
Bir cezvenin içine 1 yumurtanın akını, 1 limonun suyunu katın ve ocakta karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğuduğu zaman içine 1 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın ve siyah noktaların olduğu yerlere bu karışımı sürüp parmaklarınızla ovarak siyah noktalar üzerinde masaj yapın.
Siyah noktalar için çözüm domates
Bir adet domatesin kabuklarını soyun ve içini bir kâseye rendeleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı karbonat katın ve karıştırıp bu karışımdan parmak uçlarınızla alıp siyah noktaların tam üzerine öbek öbek bırakın ve 10 dakika boyunca bekleyin. 10 dakika sonra ılık su ile yıkayıp, pamuk parçalarını parmak uçlarınızda tutarak siyah noktaların olduğu yerlere hafifçe bastırın hemen o an siyah noktaların cildinizden fırlayarak çıktığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder