22 Kasım 2012 Perşembe

GECE BAKIMI

Gece uykusunun cilt güzelliğiniz için etkisi tartışılmaz bir gerçektir. Gece uykusunu alamayan kişilerin ciltleriniz daha soluk, daha yorgun olduğunu fark etmişsinizdir. Gece uykusu almayan kişilerin ciltleri daha çabuk kırışır ve daha çabuk yaşlanır. Oysa gece uykusunu salmış, rahat bir uyku çekmiş kişinin cildi daha sağlıklı, daha genç, daha canlıdır. Çünkü gece biz uyurken cildimizi kendisini onarmaya başlar. Bu cilt onarılmasına bizde bazı cilt bakım ürünleri ile destek verebiliriz. Gece cildinizi temizleme losyonları, temizleme jelleri ile temizledikten sonra gece kreminizi sürerek yatarsanız, cildiniz sabaha kadar rahat nefes almış olacağı için, güne taptaze canlı bir ciltle uyanırsınız.
Örneğin gece yatmadan önce kesinlikle retinol içeren gece kremleri kullanmanız çok faydalı olacaktır. Çünkü retinol içeren kremler içersinde yüksek oranda A vitamini barınır ve A vitamini sayesinde cilt yaşlanması, cilt kırışıklıkları engellenebildiği için var olan cilt kırışıklıkları, cilt deformasyonu da geriletilebilir.
Bunun yanında çinko ve soya içeren gece kremleri kullanırsanız, cildinizdeki solgun ifade yerini canlı pırıl pırıl nefes alan bir cilde bırakır. Buda daha genç ve sağlıklı bir yüze sahip olmanız anlamına gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder