22 Kasım 2012 Perşembe

SİVİLCE İZLERİNE

Yüz güzelliği özellikle kadınlar için son derece önemlidir. Bedenimizin kapatabileceğimiz başka bir bölgesi olsa çok da önemli olmayabilir ancak, özellikle yüzdeki sivilce izleri, gerek kadınları gerekse gençleri son derece rahatsız etmektedir. Bu yazımızda sivilce izlerinden nasıl kurutulabileceğinizi anlatacağız. Bu izleri yok ederek güzelliğinize güzellik katacaksınız.
Bazı hafif izler zamanla kaybolabilir, ancak eğer izler derin ve orta dereceliyse ciddi sorunlar görülebilir. Bu izler beyaz tenli insanlarda kırmızı renkte görülürken, esmer ve koyu tenli kişilerde koyu renkli lekelere rastlanır. Rengi ne olursa olsun insanlar bu izlerle çok daha yaşlı, lekeli ve çökmüş görünmektedir.
Peki, bu sivilce izleri nasıl tedavi edilmektedir?
Sık Başvurulan Tedavi Yöntemleri:
Peelingle soymak:
Peeling İngilizce’de soymak anlamına gelir En çok tercih edileni yüzeysel ve orta olanı olmak üzere yüzeysel, orta ve derin soyma olmak üzere 3 gruba ayrılır. Bu tedavi şeklinin yan etkisi yoktur ve insanların sosyal yaşamlarını etkilemez. TCA v Fonol peeling çeşitleri derin peeling gruplarıdır ve Akdeniz deri tipine sahip olduğumuz için mevsimsel özellikler sebebiyle fazla tercih edilmezler. Özellikle Karbondioksit lazer ve erbiyım lazer bu grupta derin sivilce izlerinde başarılı sonuçlar doğurabilir. Önemli olan izleri doğru kişinin doğru bir şekilde analiz etmesidir.

Derin izlerin tedavisi:
Sivilcelerle fazla oynamak ve onları kopartmak derin sivilce izlerine sebep olurlar. Dr. Eczacıbaşı, sivilcelerle oynadığımız zaman o bölgedeki kollajenli dokunun kaybına sebep olduğumuzu ifade etmektedir. Bu nedenle kollajen üretimini aktive eden yöntemlerin etki gösterdiğini söylemektedir.
Mikrodermabrazyon:
Bu tedavi şekli kollajen üretimini aktifleştirir, bu dokunun kalınlaşmasını ve tekrarlayan seanslarda cildin düzelmesini sağlar.
Photolazer:
Sivilce izlerini kaybetmesi, lekeleri tedavisi, kılcal damarları azaltması ve anti aging etkisi yaratan bir yöntem olması ile ışık tedavisi sayesinde cilt yüzeyi düzelir, cilt daha kalın ve sağlıklı olur.
Dolgu maddeleri:
Eğer söz konusu izler tedaviye uygun ise dolgu maddesi enjeksiyonları oldukça memnun edici sonuçlar doğurabilir. Sivilce izinin derinliği, cildin rengi tedavi şeklinin seçiminde çok önemlidir. Bu etkenlere göre bazen bir yöntem tercih edilir, bazense tedaviler birbiriyle kombine edilir. Yüzeysel izlerde başarı ortalama %80-100 oranında gerçekleşirken, derin izlerde bu oran %40-70’a düşer. Bu tedavilerde önemli olan doğru uzman seçimi ve tedavinin düzenli olarak uygulanmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder