22 Kasım 2012 Perşembe

CİLT KURUMASININ NEDENLERİ

Cildiniz daha çok kış mevsiminde daha çok yıpranır. Daha çok kuru ve doğal olarak daha çok çatlar. Bu sebeple özellikle kış mevsiminde cildinizin kurumasını, yıpranmasını, çatlamasını önlemek için daha fazla özen göstermelisiniz. Soğuk ve kuru havaya maruz kalan cildiniz, nem oranını yitirmeye doğal olarak da kurumaya, çatlamaya başlar. Sonuç olarak ortaya çabuk kırışmış bir yüz, çatlamış ve buruşmuş eller çıkar. www.kadinlarsitesi.net olarak cilt kuruluğu, cilt kuruma sebepleri, cilt kurumlarını önlemek için neler yapılabileceği hakkında bazı bilgileri sizler için derledik.
Aşırı cilt temizliği cilt kuruluğu yapar mı?
Kesinlikle evet. Zira sabunların, jellerin içinde bulunan emulgator madde bulunur ki bu madde sayesinde temizlenen ciltteki kirler yok edilir. Ancak bu madde fazla kullanılması halinde, cildin nemini ve yararlı yağlarını da yok eder ve cilt hızla kurumaya başlar.
Cilt kuruluğunu önlemek için hangi vitaminler gereklidir?
İster tükettiğiniz besinlerin içinde, ister dışarıdan kullandığınız kremlerin, yağların içinde mutlaka C, F, E vitaminlerinin olmasına özen gösterin. Zira bu vitaminler cildinizin ihtiyacı olan nemi ve yağı koruyarak cildinizin kurumasını önler.
Cilt kurumasını önlemek için yapılabilecekler
Her gün düzenli olarak duş alın
Her gün sabah ve akşam mutlaka temizlenmiş cildinize nemlendirici krem ve yağlar sürün
Kullanacağınız sabunların bebek sabunu olmasına özen gösterin
Solaryumdan uzak durun zira solaryum cildinizi kurutucu etkiye sahiptir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder