22 Kasım 2012 Perşembe

MÜKEMMEL CİLT İÇİN

Pırıl pırıl, sağlıklı bir cilde sahip olmak için dışarıdan cilt bakım ürünlerini cildinize kullanmanız son derece önemli. Ama bunun yanında içerden de cildinizi beslemelisiniz. Sağlıklı cilt, kırışıksız cilt, sivilcesiz cilt, lekesiz cilt, aknesiz cilt için tabii ki dışarıdan cilt bakımını yapmanız gerekir. Ancak tek yönlü bu bakım geçici çözümler sunar size. Bu sebeple cildinizi hem içerden hem dışarıdan beslemelisiniz.
• Yaban mersini adını az duyduğunuz ve eminim az yediğiniz bir besindir. Halbuki yaban mersi portakala nazaran tam 3 kat daha faydalıdır ve cilt kırışıklarını tamir etmede tam 3 kat daha fazla efor sarf eder.
• Havuç, pürüzsüz bir cilt için biçilmiş kaftandır. Pürüzsüz canlı bir cilde sahip olmak için kış mevsiminde sürekli elinizde havuçla dolaşmanızı tavsiye ederim zira yaz mevsimi için cildinizi koruyucu kalkan gibi besliyor.
• Günde bir demet maydanozu gelip gidip yediğiniz takdirde, hiçbir zaman sarkmış bir yüze sahip olmaktan şikâyet etmeyeceksiniz. Maydanoz cildinizi sıkılaştırarak cilt sarkmalarını önlüyor.
Bütün yemeklerinizin içine mutlaka zeytin yağ dökün. Zira zeytin yağ tam bir gençlik iksiri. Zeytin yağ tüketen insanlar her zaman olduğundan en az 5 yaş daha genç gözükür.
• Balık tüketimi ise sivilceli, akneli yüze sahip kişilerin hiç yemediği besinlerdir. Zira balık tüketmek ciltte oluşacak sivilce ve akneleri önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder