22 Kasım 2012 Perşembe

SOLARYUM

Özellikle son birkaç yıldır esmer bronz bir tene sahip olmak oldukça moda oldu. Esmer bir tene sahip olmak için yaz mevsiminde saatlerce güneşin zararlı ışınları altında güneşlenmek, bronz bir tene kavuşmak için dışarıdan uygulanan bazı kozmetik kaynaklı kremleri kullanmak oldukça rağbet görür oldu.
Bronz esmer bir tene kavuşmak için başvurulan yöntemlerden bir olan solaryum yöntemi, özellikle son yıllarda çok fazla tercih edilmeye başladı. Esmer bir tene sahip olmak için oldukça etkili olan solaryum, kişiyi istediği esmerliğe ve bronz bir tene kavuşturmayı sağlıyor. Ancak her konuda olduğu gibi solaryum konusunda da kesinlikle işin ehli olan bir solaryum merkezine gidip, çok kaliteli ve sağlık açısından sorun teşkil etmeyecek solaryum cihazlarından faydalanmak gerekir. Aksi takdirde solaryum ile bronzlaşmak hevesiyle ciddi cilt sorunlarına maruz kalabilirsiniz.
Solaryum ile bronzlaşmak istediğinizde, gideceğiniz solaryum merkezi cilt tipinize göre gerekli testleri yaptıktan sonra sizin için en ideal olan bronz ten derecesini ve bu bronz tene kavuşmak için kaç seans ve kaç dakika uygulanması gerektiğini belirler. Solaryum ile bronzlaşmak için genelde ilk seansın süresi 8 ila 10 dakika olması yeterlidir. Genel itibariyle de bir solarum seans süresi en fazla 20 dakika olmalıdır. Aynı zamanda solaryumun filtreli hatta çift filtreli olması ve havalandırmasının olması da sağlıklı bronzlaşmak açısından son derece önemlidir.
Doğal, sağlıklı bir bronz ten için toplam solaryum seans sayısı genelde 6 ila 7 seans olması uygundur. Solaryum merkezine gidip solaryum ile bronzlaşmak istediğinizde dikkat etmeniz gereken diğer konular ise: Aynı hafta içersinde en fazla 3 seans solaryum uygulamasına özen gösterin.
Bir gün içinde asla birden fazla solaryum seansına girmeyin. Solaryuma girerken mutlaka makyajınızı silin. Lens kullanıyorsanız kesinlikle solaryuma girerken lenslerinizi çıkarın. Olması gerektiği gibi sağlıklı bir solaryum merkezine gider ve solaryum seansına girerseniz, solaryumla bronzlaşmanın yanında D vitamini sentezi sayesinde kemik yapınızın kuvvetlenmesi, bel, sırt, boyun ağrılarınızın geçmeye başladığını fark edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder