22 Kasım 2012 Perşembe

KİL MASKESİ

Ergenlik çağına girer girmez cildinizde sivilce, akne, siyah nokta gibi bir sürü cilt sorunları oluşmaya başlar. Bu sürece giren herkes sivilce tedavisi, akne tedavisi, leke tedavisi, siyah nokta tedavisi derken uzun bir maratona başlar. Cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan yöntemlerden bazıları hiçbir işe yaramazken, bazıları geçici çözümler sunar, bazıları ise özellikle sivilce, akne, siyah nokta sorunlarına kalıcı çözümler sunar. Sivilce, akne, siyah nokta tedavileri için çeşitli güzellik merkezlerinde birçok farklı cilt tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu tür cilt bakım merkezlerinde uygulanan sivilce tedavisi, akne tedavisi, cilt lekesi tedavisi çoğu zaman kalıcı çözümler sunar. Ancak çoğu kişi için bu tür cilt bakım merkezlerine gitmek imkânsız olabilir.
Bu sebeple kişi kendi cilt bakım ürünleri hazırlamak ve uygulamak isterse, en etkili cilt bakım maskelerinden biri olan kil maskesini kesinlikle denemeli.
Kil maskesi, cildinizde bulunan sivilce, leke, siya nokta gibi cilt sorunlarını hiçbir leke bırakmadan yok eder. Kil maskesini evde kendiniz de yapabilirsiniz, aktar veya eczaneden de alabilirsiniz.
Aktar veya eczaneden aldığınız kil maskeleri, küçük poşetler içinde toz halinde satılıyor. Bu kil maskelerini alıyorsunuz ve evde üzerinde yazılan oranda sıvı ile karıştırıp yüzünüze sürüyorsunuz. Kil maskesi yüzünüzde kuruyunca ılık su ile yıkıyorsunuz. İşte bu kadar pratik. Bunun yanında aldığınız kil maskelerini benim tavsiyem gül suyu ile sulandırarak kullanın. Zira gül suyunu cilt bakımında çok etkisi var ve kil maskesi ile birleşince daha da etkili oluyor.
Diğer tavsiyem ise kil maskesini yüzünüze uygulamadan önce, yüzünüze buhar banyosu yaptırmanız. Zira buhar banyosu yaptırdığınız yüzünüzde bütün gözenekleriniz açılıyor ve kil maskesi direk cildinizin altına etki edebiliyor. Yüzünüze buhar banyosu yaptırmak için 2 su bardağı suyu çaydanlığa koyun ve kaynatın. Ardından büyükçe bir havluyu başınızın üzerinde alarak, kaynamış olan su dolu çaydanlığın üzerine kapanın. Buhar yüzünüze direk temas ediyor. 5 dakika buhar banyosuna tuttuğunuz yüzünüze kil maskesini uygulayın ve kuruyunca ılık su ile yıkayın. 2 günde bir yapacağınız kil maskesi ile 1 haftada sivilce, akne, siyah noktalardaki azalmaları göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder