22 Kasım 2012 Perşembe

CİLT LEKELERİNE

Cilt lekeri hepimizin zaman zaman yaşadığı sorundur. Cilt lekelerine çözüm olabilecek pahalı ve kaliteli ürünlerin yanında kendiniz bitkisel çözümlerde uygulayabilirsiniz. Ancak burda unutmamanız gereken her cilt titpi farklıdır ve birine iyi gelen bir bitki, başka birinin cildinede alerjiye yol açabilir,zarar verebilir.Kendi cilt tipinize uygun bakımlardan yararlanmalısınız.
Güneşe çıkmadan önce mutlaka koruyucu bir krem sürün,sivilcelerinizle kesnlikle oynamayın,makyajınızı temizlemeden uyumayın, başkasının pudrasını ve pudra pon ponunu asala kullanmayın.
Arpa unu:
Bir miktar arpa unu ile suyu hamur haline dönüştürerek yüzünüze eşit miktarda sürün ve 2 saat bu maskeyi yüzünüzde bekletin.Süre olarak sizi sıkıntıya sokacak kadar uzun bir süre olmasında rağmen göreceksiniz maskenizi yıkadığınızda beklediğinize değecek.
Elma sirkesi:
Bir çay bardağı elma sirkesi ile 1 çay bardağı suyu karıştırın ve kaynatın.Kaynamaya başlayan karışımın altını kapatın ve kalınca bir havlu yardımıyla bu karşımın üzerine yüzünü gözleriniz kapalı olacak şekilde getirerek cildinize buhar banyosu yaptırın.2 günde bir tekrarlayın.
Karbonat ve yoğurt mucizesi:
Bir tatlı kaşığı karbonat ile bir tatlı kaşığı yoğurdu karıştırarak iyice birbirine yedirin. Karışımı cildinize sürerek 1 saat bekletin. Tamamen yüzünüzde kuruyan karışımı elinizle ovarak yüzünüzden temizleyin.
Pirinç ve süt:
Bir yemek kaşığı pirinci bir su bardağı sütle karıştırın. Karışımı kısık ateşte iyice pişirin ardından bir tülbentten geçirin.ve her akşam yüzünüze maske olarak uygulayın.
Maydanoz:
Bir tutam maydocu.bir tutam semiz otunu,bir fincan yoğurdu,1 limonu karıştırarak püre haline getirin ve haftada bir kez bu püre haline gelmiş karışımı yüzünüze maske olarka sürün.Kuruyunca ovalayarak çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder