22 Kasım 2012 Perşembe

KIRIŞLIKLAR İÇİN MASKELER

Kırışıklar için sıkıştırıcı maskeler:
Bira Mayası Maskesi: Biraz bira mayasına bir kaç damla gülsuyu karıştırın ve maya maskesinde tarif edilen işlemi tatbik edin. Her çeşit cilt için kullanılabilir.
Salatalık Maskesi: 1 Çorba kaşığı salatalık suyunu 1 çay kaşığı kremayı ve 1 yumurta beyazını karıştırın. Sonra, tek tek damlatmak su­retiyle 20 damla asilbent ruhu ve 20 damla gülsuyu ekleyin İyice çalkalayın. Bu maske 2 bez parçası arasına konur ve yü­ze tatbik edilerek yarım saat orada bırakılır. Yaşlı kimselerin kullanması gereken bir maskedir daha çok. Cildi canlandırır ve yüze renk verir.
Yumurta ve Süt Maskesi: Bir yumurtanın sarısını bir çay kaşığı süt veya kremayla karıştırın, bir kaç damla limon suyu ekleyin, karışımı yüzünü­ze sürün. Sıkıştırıcı hassası olduğundan, özellikle büyük göze­nekli ciltler için faydalıdır.
Kaolin Maskesi: Eşit miktarda kaolin ile kili karıştırın ve bir parça talk ve bikarbonat dö magnezi ekleyin. Lapa halini alıncaya kadar karıştırdıktan sonra yüzünüze sürün. Eğer bu maskenin çok kuru olduğu düşünülürse, yüze bir parça yağlı krem sürülür ve maske tatbik edilmeden önce bir yumuşak bezle çıkarılır.
Limon Maskesi: Bir limonun yarısı kap olarak kullanılır ve içine bir yumuroa sarısı ve bir kaç damla limon suyu konur. Limondan çıkan suyun yumurtaya nüfuz etmesi için, bir kaç saat ku­rumaya bırakılır.
Süt Maskesi: 2 Çorba kaşığı yulaf, süt içine atılarak lapa haline gelene Kadar karıştırılır. Buna 2 çay kaşığı gülsuyu eklenerek yüze sürülür. 15 dakika orada bırakılır.
Yumurta Akı: Yumurta akını döverek yüzünüze sürün re kuruyana ka­dar bırakın. Kuruyunca karbonatlı suyla çıkarın. Yeni kırışıkları derhal yok eder, fakat sık sık kullanmak sakıncalıdır.
Bal ve Yumurta Akı: Bir yumurta akını bir çay kaşığı erimiş balla karıştırın ve bir kaç damla limon suyuyla birlikte dövün. Bir bez kompresi bunun içini daldırın ve yüzünüze yayın, 20 dakika sonra kal­dırın.
Maya Maskesi: Küçük bir parça maya ve biraz zeytinyağını bir yumurta­nın sarısına ekleyin. İyice karıştırın. Cildinize tatbik ederek 26 dakika orada bırakın. Karbonatlı suyla çıkarın. Kuru cilt­ler için faydalı bir maskedir. Yumuşatır, temizler ve gözenek­leri kapatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder