23 Kasım 2012 Cuma

KURU PATLICAN DOLMASI


Patlıcanları bir gece önceden soğuk suya koyuyoruz.Yatmadan önce bir kez suyunu değiştiriyoruz.Ertesi gün suyunu süzüp dolma için hazırlıyoruz…(yani patlıcanı kaynatmıyoruz )
Kuzu koldan 1 kez kıyma çektiriyorsunuz.Pirinç(pirinç kıymadan çok olacak),biber salçası,domates salçası,domates,nane,tuz,kırmızı biber,1 tatlı kaşığı şeker……
Pirinci yıkıyoruz.Salçalarla iyice yoğuruyoruz.Ardından domatesi minik minik doğrayıp kıyma ile pirinç karışımına ekliyoruz.Patlıcanların içini doldurup tepelrine bişi koymadan iki patlıcan karşılıklı gelecek şekilde ağız ağıza tencereye diziyoruz.ağız ağıza.döşdöşe ve …… :) )) Üstünü geçecek kadar soğuk su koyuyoruz.Kaynayana kadar hiçbirşey koymuyoruz..Bu arada dolamalrın üstüne dolma taşı yada tabak koymayı unutmuyoruz.
1 limon suyu,1 baş sarmısak (hafif dövülmüş) 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi,yağ,tuz,şeker,bol nane,kırmızı biber ile hepsini karıştırıyoruz.Tencerenin içine döküyoruz.Pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder