22 Kasım 2012 Perşembe

KARIN ADELELERİNİ GÜÇLENDİRMEK

Karın adalelerinizi kuvvetlendirmek için jimnastik:
1. Kadınların karnı tamamıyla düz değil, kasıkla bel ara­sında hafif konveks yani dış bükey olmalıdır. Karın ayrıca sağlam adaleli olmalı, fakat bu adaleler göze gözükmemelidir. Bunun için de adalelerle üstteki deri örtüsünün altında en çok 1-2 santim kalınlığında ince bir yağ tabakası bulunmalıdır.
Güzel karnın üç özelliği elâstikî adaleler, ince bir yağ tamponu ve pürüzsüz bir deridir. Aşağıdaki jimnastik hare­ketlerini muntazaman tatbik etmek suretiyle, yukarıki özel­liklerin hiç değilse ilk ikisini elde edebilirsiniz:
1 — Sırt üstü yere uzanın, bacaklarınız bükülü, ayak ta­banlarınız yere yapışık, kollarınız vücudunuzun iki yanında ol­malıdır. Bu arada nefes alın. Şimdi bacaklarınızı kıpırdat­madan doğrulun ve ellerinizi ayak uçlarınıza doğru uzatarak alnınızı dizlerinizin üzerine dayayın. Bu arada nefes verin .(10 kere).
2 — Yine sırt üstü yere uzanın. Kollarınızı vücudunuzun İki yanma uzatın, bacaklarınızı göğsünüze doğru bükün bu arada nefes verin), sonra onları yere değdirmeden uzatın (ne­fes alın), bacaklarınızı tekrar bükün ve yukarıki hareketi 10 kere tekrar edin.
3 — Ön kollarınıza abanarak bacaklarınızı gergin halde yerden 15 santim yükseğe kaldırın ve ayaklarınızı yere değ­dirmeden yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya makas ha­reketi yapın (20 kere).
4 — Yere sırt üstü uzanın. Kollarınızı vücudunuzun iki yanına uzatın ve avuçlarınızı yukarı çevirin. Bacaklarınız da bitişik ve çok gergin olsun. Bu vaziyetteyken bacaklarınızı yerden 15 santim yükseğe kaldırın ve evvelâ 20 ye kadar, kar­nınız kuvvetlendikçe de yavaş yavaş 50 ye sayıncaya kadar indirmeyin.
Ayağa kalkmadan belinizin üzerine (karnınızın üzerine değil) bir kum torbası veya 10 kilo ağırlığında başka bir yük koyun.
Bu yükü kaldırıp indirmek için karın adalelerinizi sırasıyla gerin ve gevşetin. Yükün ağırlığını ve hareketlerin sayısını yavaş yavaş arttırın.
6 — Yere yatın, karnınızı İçine çekin, bacaklarınızı gergin olarak yere yapıştırın (yalnız parmaklarınızın uçları yukarıya dönük olsun), kollarınızı da vücudunuzun iki yanına uzatın.
Şimdi iki bacağınızı, bitişik ve gergin halde, yerle dik hale getirin. Sonra da onları mümkün olduğu kadar geniş bir V teşkil ede­cek şekilde birbirinden ayırın. Onları böyle ayrık vaziyette yere indirin. Bacaklarınızı toplayın ve egzersize başından başlayın (5 kere.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder