22 Kasım 2012 Perşembe

CİLT BAKIMI BİTKSEL YAĞLARLA

Bitkisel Yağlarla Cilt Bakımı

Cilt bakımı yaparken en güvenilir kürleri bitki yağlarından oluşturabiliriz. Mükemmel bir cildinizin olsun isterseniz doğadan yararlanacağınız ürünler ile kendinize maske, losyon gibi cilt bakım kürleri hazırlayabilirsiniz. Sizin bilmediğiniz fakat belki de evinizde bile bulunan meyve sebze gibi pazardan dahi aldığınız ve buzdolabımızda her zaman yeri olan birçok bitkilerin yağları ile harika maskeler yapabilirsiniz. Bitki yağları ile cilt bakımı sizin cildinize belki de onlarca lira vererek yaptırdığınız kimyasal bakımlardan çok daha yararlı olacaktır. Örneğin portakal yağı, limon yağı ve kayısı yağı karışımı ile güzel bir cilt bakımı yapabilirsiniz. Ya da gül yağı, buğday yağı, papatya yağları ile ya da havuç yağı, jojoba yağı, yasemin yağları… Bunların hepsi kaliteli bitkisel yağlar olduğu için cildinizi tıpkı yeni doğmuş bir bebeğin cildi gibi canlandıracaktır. Bu üçerli grup yağları ıslattığınız pamuğa bir kaşık dökmeniz yeterli olacaktır. Bu pamuğu nazikçe cildinize sürün ve 25-30 dakika bekletin ve ılık su ile yıkayın. Bu yağlar tüm ciltler için uygun olacaktır.
Eğer ki cildiniz kuru ise size şu bitkisel yağlı cilt bakımını önerebilirim:Normal boyda bir su bardağı dolusu kaynamış suya 1 tatlı kaşığı yeşil çay ekleyin. Üstü kapalı olarak 10 dakikaya yakın demledikten sonra onu güzelce süzün ve ardına 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı çiçek balı ve 1 tatlı kaşığı gliserin ile iyice karıştırın ve ardına bir kavanozda karıştırın. Karşımı bir pamuğa bulayın ve başta yüzünüz olmak üzere boyun ve dekolte kısmınıza uygulayabilirsiniz. Ardına bol soğuk su ile yıkayın. Soğuk su cildinizdeki hücreleri uyandıracaktır.
Cildiniz karışık bir cilt ise uygulayabileceğiniz bir diğer bitkisel yağlı cilt bakım kürü:
1 tatlı kaşığı soya yağı, 1 tatlı kaşığı hintyağı, 2 tatlı kaşığı bademyağı ve 3 tatlı kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın. Bir pamuğu yağda iyice ıslatın. Pamuğu nazik bir şekilde yumuşakça öncelikle yüzünüze uygulayabilir isterseniz boyun ve gerdan kısmınıza uygulayabilirsiniz. Tıpkı diğer kürlerde olduğu gibi bitkisel yağı uyguladığınız bölgeyi bol miktarda soğuk su ile yıkayın, böylece hücreleriniz canlanacaktır.
Yağlı ciltler için uygulanabilecek bitkisel yağlı kürü ise:
2 yemek kaşığı sarı limon rendesi, 2 yemek kaşığı dolusu yulaf, 6 yemek kaşığı buğday kepeği. Bunların hepsini iyice karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı su ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek koyu bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Dairesel ve sert olmayan nazik hareketlerle cildinize sürüp 3 dakika bekletin. Daha sonra bitkisel yağı uyguladığınız bölgeleri bol soğuk su ile yıkayın. Soğuk su ile yıkamak hücrelerinizi uyandıracaktır.
Tüm ciltlere uygulanabilecek yağlar ise;
Tüm ciltlere uygulanabilecek yağlar ise;
  • Yasemin yağı
  • Gül yağı
  • Limon yağı
  • Havuç yağı
  • Kayısı yağı
  • Buğday yağı
  • Biberiye yağı
  • Kakao yağı
  • Papatya yağı
  • Çilek yağı
  • Kantaron yağı…
Bu yağların hepsi bitkisel yağı cilt bakımınıza renk katacaktır. Ayrıca bu yağları ekleyerek banyo yaparken kullandığınız suya dahi ekleyebilirsiniz… Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder