22 Kasım 2012 Perşembe

ÇİLLERE

Özellikle yaz mevsiminde, sarışın ve kumral kadınların en büyük cilt problemi, yüzlerinde ve göğüs dekoltelerinde sayısı çoğalan, renkleri koyulaşan çillerdir. Kış mevsimine geçildiğinde çillerin sayısı azalmaya, renkleri açılmaya ve doğal olarak daha az görülür hale gelmektedir. Ancak yaz mevsimi sarışın ve kumral kadınlar için çillerin en belirgin hale gelmesiyle tam bir kâbusa dönüşebilir. Çilleri yok etmek için kozmetik sanayiden satın alabileceğiniz birçok farklı çil yok edici kremler olduğu gibi, dilerseniz kendinizde evde çil yok edici cilt bakım ürünleri yapabilirsiniz. çil yok edici maske önerileri derledik.
Her derde devam maydanoz çillerle baş etmek için de son derece etkili. Çilleri yok etmek için günde bir kez iki tutam taze maydanozu mutfak robotuna atın ve püre haline getirdikten sonra, temizlenmiş yüzünüze ve dekolte bölgelerinize bu püre halinde maydanozu masaj yaparak yedirerek sürün ve bırakın. Yarım saat boyunca püre halinde maydanoz maskesini çil olan bölgelerde tuttuktan sonra ılık su ile yıkayın.
Ufak bir kâsenin içine, mutfak robotundan sıktığınız havuç suyundan 2 yemek kaşığı dökün ve üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edip karıştırın. Bu karışımı çil olan bölgelere sürün ve kuruyunca yıkayın. Bu çil maskesini gün içinde 2 defa tekrarlayın.
Bir adet domatesin kabuklarını soyun ve mutfak robotuna atıp püre haline getirin. Yüzünüzü ve çil olan dekolte bölgenizi buhar banyosuna tutup hemen ardından domates püresini sürün ve yarım saat bekleyin. Yarım saat sonra domates maskesini ılık su ile yıkayın.
Bir demet maydanozu mutfak robotuna atın ve püre halinde getirdikten sonra, temiz bir tülbent veya ince telli bir süzgecin içine atıp suyunu iyice sıkarak ufak bir kâsenin içine akıtın. Üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyip iyice karıştırın ve çil olan bölgelere bu maskeyi sürün. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile yıkayarak çıkarın
Bir kâsenin içine marketlerde satılan 1 paket toz kuru mayanın sadece yarısını boşaltın ve içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın. Bu karışımı çilli bölgelere sürün ve kuruyunca yıkayın.
 Birkaç patatesi rendeleyin ve iyice sıkarak suyunu bir kâsenin içine sıkın. Üzerine bir yemek kaşığı süt ilave edip karıştırarak çillerin üzerine sürün ve 20 dakika bekleyip ılık su ile yıkayın. Güneşe çıkarken kesinlikle güneş koruyucu faktörlü bir krem sürmeden çıkmayın. Güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinizde mutlaka koruyucu bir krem bulunsun ki güneş direk cildinize temas edip çillerin sayısını artırmasın ve renklerini daha koyu daha belirgin hale getirmesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder