22 Kasım 2012 Perşembe

PÜRÜZSÜZ ELLER İÇİN

Kadında yaşlılık belirtileri, yüzündeki çizgiler, kırışıklıklar dışında ellerindeki çatlaklar, buruşukluklar, cilt lekeleri ile ortaya çıkmaya baslar. Kişinin yası çok genç olsa bile, ellerine gereken özeni, bakımı göstermez ise elleri hızla çatlar, kırışır, çizgiler ve lekeler oluşmaya baslar. Bu kişiyi olduğundan daha yaslı gösterir. Bu sebeple el bakımınıza çok özen göstermelisiniz.
Elleriniz dış etkenlere karsı en çok temas eden organınızdır. Bu sebeple kısın soğuk ve karlı havayla, yazın günesin zararlı ısınlarıyla en çok mücadele eden ellerinizi, sürekli nemlendirici kremler, nemlendirici yağlar ile korumalısınız. El bakımı için gün içersinde birkaç kullanacağınız az miktarda nemlendirici bile yeterli olacaktır.
Kıs mevsiminde soğuk hava ve karlı havanın olumsuz etkileri ellerinizde çatlaklar, kırışmalar, burumsalar, kuruluk olarak kendini gösterir. Bu sebeple kıs mevsiminde dışarı çıkarken mutlaka eldiven kullanmalısınız.
Yaz mevsiminde günesin zararlı ısınları ellerinizi yine aynı şekilde kurutarak, lekelenmesine, kırışmasına sebep olabilir. Bu sebeple yaz mevsiminde güneşe çıkarken ellerinize mutlaka güneşten koruyucu faktörlü kremler sürmelisiniz.
El bakımı için alacağınız kremlerin içeriğini mutlaka okuyun ve içeriğinde A ve C vitamini olan el kremlerini alın. Zira A ve C içeren kremler cilt üzerindeki ölü deriyi atar ve yıpranmış deriyi onararak cildin genç kalmasını sağlar. Böylece ellerinizin yaslanmasını, kırışmasını, lekelenmesini önlemiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder