29 Kasım 2012 Perşembe

TANTUNİ(MERSİN YÖRESİ)

 Tantuni

MALZEMELER:

200-250 GRAM KIYMA
1 ADET SOĞAN
2 ADET SİVRİ BİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
TUZ,PUL BİBER,KARABİBER
1 YEMEK KAŞIĞI YAĞ
3 ADET DOMATES

YAPIMI:

SOĞANI  DOĞRA,BİBERİ HALKA ŞEKLİNDE DOĞRA,KIYMAYI KOY ,BİR MİKTAR SU EKLE,SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİR, SOĞANI VE YAĞI EKLE 2-3 DK DAHA PİŞİR,BİBERİ EKLE ,DAHA SONRA DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ EKLE,SUYU ÇEKENE KADAR PİŞİR.

SALATA MALZEMESİ:

1 ADET SOĞAN
1 DEMET MAYDANOZ
YARIM  LİMON SUYU
SUMAK
AYÇİÇEK YAĞI
TUZ

SOĞANLARI YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRA,SALATA TABAĞINA AL.MAYDANOZLARI DOĞRA,SUMAK ,YAĞ VE LİMON SUYUNU İLAVE ET.KARIŞTIR.

HAZIRLANMIŞ YUFKALARIN İÇİNE TANTUNİ VE SALATAYI SARIN SICAK SERVİS YAPIN,
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder