22 Kasım 2012 Perşembe

KURU CİLT BAKIMI

Cilt yaşlanmasını geciktirmek için yapabileceğiniz en iyi yöntem, her gün düzenli olarak 5 dakika yüz egzersizleri yapmanızdır. Ayna karşısından yapacağınız 5 dakikalık yüz egzersizleri sizi kısa zamanda birkaç yaş daha genç göstermeye yetecektir. Zira yüz egzersizlerinin yüzünüzdeki kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi, cilt kırlıklılarını, cilt sarkmalarını tedavi edici özelliği bulunuyor.
Bunun yanında her gün mutlaka 8 saat gece uykusu almalısınız. Cildin hızlı ve erken yaşlanmasının en büyük sebebi, yetersiz ve düzensiz uyku şeklidir. Gün içinde uyuyacağınız 12 saatlik uyku gece alacağınız 8 saatlik uykunun yerini asla tutamaz.
Haftada en azından 3 gün, cilt tipinize uygun cilt maskesi, peeling gibi cilt bakım uygulamaları yapmayı ihmal etmemelisiniz.
Bir kâsenin içine iki yemek kaşığı yulafı ve bir miktar sütü koyup karıştırın ve son olarak da bir çay kaşığı bal ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra yüzünüze sürün.
• Haşlanmış kabağın içinden iki yemek kaşığı alıp bir kâsenin içine koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytin yağ ekleyin ve karıştırıp yüzünüze sürerek 20 dakika bekletin ve ardından ılık su ile yıkayın
• Bir adet havucu rendeleyin ve içine 1 adet yumurtanın sadece beyazını döküp karıştırın. Son olarak da bir yemek kaşığı zeytin yağ döküp tekrar karıştırın ve yüzünüz ile boyun bölgenize sürüp 15 dakika bekledikten sonra yıkayın
• Yarım elmayı rendeleyin ve içine bir yemek kaşığı bal karıştırıp, yüzünüze boynunuza sürün ve 20 dakika sonra yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder