22 Kasım 2012 Perşembe

CİLT YAŞLANMASINA KARŞI

Cilt yaşlanmasını geciktirmek için yöntemler

Özelikle kadınlarda 40 yaşından sonra cilt yapılarında, yaşlanmaya bağlı deformasyonlar meydana gelmektedir. Cildin hızla yaşlanmasının altında yatan neden, cildin kolajen üretiminin, kadının yaşının ilerlemesi ile azalması sonucu meydana gelmesidir. cilt yaşlanmasının altında yatan cildin yaşlanmasını önlemek, geciktirmek için yapılabilecekleri sizler için derledik.
Kadının yaşı ilerledikçe cildinin dış katmanı sağlığını korusa da, iç katmanındaki cildi destekleyen lifler zamanla zayıflamaya başlar. Bu durum sonucunda, kadının yanaklarında ve çenesinin altında çökmeler, sarkmalar, kırışmalar başlar. Cilt rengi daha mat, daha solgun bir hal alarak, canlılığını yitirir.
Cilt yaşlanmasını geciktirmek için yapabileceğiniz en iyi yöntem, her gün düzenli olarak 5 dakika yüz egzersizleri yapmanızdır. Ayna karşısından yapacağınız 5 dakikalık yüz egzersizleri sizi kısa zamanda birkaç yaş daha genç göstermeye yetecektir. Zira yüz egzersizlerinin yüzünüzdeki kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi, cilt kırlıklılarını, cilt sarkmalarını tedavi edici özelliği bulunuyor.
Bunun yanında her gün mutlaka 8 saat gece uykusu almalısınız. Cildin hızlı ve erken yaşlanmasının en büyük sebebi, yetersiz ve düzensiz uyku şeklidir. Gün içinde uyuyacağınız 12 saatlik uyku gece alacağınız 8 saatlik uykunun yerini asla tutamaz.
Haftada en azından 3 gün, cilt tipinize uygun cilt maskesi, peeling gibi cilt bakım uygulamaları yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder