28 Kasım 2012 Çarşamba

PANKEK

BALKAYMAKLI PANKEK:
1 yumurta
100 gr. tereyağı
2 çorba k. tozşeker
1tatlı k.kabartma tozu
1 tatlı k.vanilya
1çay b. süt
alabildiği kadar un
Arası için:
bal
kaymak
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine sütü
toz şekeri,vanilya ve kabartma tozunu ve alabildiği kadar
un ilave ederek karıştırın.
Tavaya sıvıyağı alın.Kaşık yardımyla karışdan dökün.
Servis tabağına pankekleri alın.Üzerlerine kaymak ve bal
ile servis edin.



PANKEK

2,5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 KASE ERİMİŞ SOĞUK TEREYAĞ
1 TUTAM VANİLYA
4-6 ADET  ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ILIK SÜT

YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRP ,TEREYAĞI VE SÜTÜ EKLE,ÇIRP ,UN,VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLE,AKICI HAMUR OLACAK,TEFLON TAVA DA BİR KEPÇE BİR KEPÇE PİŞİR.
ÜSTÜNE İSTEDİĞİN MALZEMELERİ KOY.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder