23 Kasım 2012 Cuma

PORTAKALLI PIRASA






PORTAKALLI PIRASA YEMEĞİ

YARIM KG PIRASA
2 ADET HAVUÇ
1 ADET PORTAKAL
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
BİR KESME ŞEKER
TUZ
ZEYTİNYAĞI

HAVUÇLARI VE PIRASALARI İNCE OLMAYACAK ŞEKİLDE VELEV DOĞRA,
TENCEREYE HAVUÇLARI ALIP ZEYTİNYAĞINDA SOTE ET,
PIRASALARI EKLEİ,PIRASANIN ŞEKLİNİN  BOZULMAMASI İÇİN KAŞIKLA DEĞİL,
TENCEREYİ SALLA,BİRKAÇ DAKİKA SOTE ET,PORTAKALIN SUYUNU İLAVE ET,
YIKANMIŞ PİRİNÇLERİ VE ŞEKERİ İLAVE ET,İSTEĞİDİĞİN KADAR TUZ EKLE,
KAŞIKLA KARIŞTIRMA,GEREKİRSE TENCEREYE SALLAYARAK PİRİNÇLER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder