18 Şubat 2013 Pazartesi

HÖŞMERİM


MALZEMELER:

1 kg. tuzsuz peynir

1 Çay kaşığı kabartma tozu

2 yumurta

250 gr. irmik

100 gr. un

1 kg. toz şeker


HAZIRLANIŞI:

1 kg. tuzsuz peynir tencereye konur. İçine bir çay kaşığı kabartma tozu atılır.

İçine iki yumurta sarısı, çalkalanarak ilave edilir.

Hafif ateşte karıştıra karıştıra yağı çıkıncaya ve rengi bal sarısına dönüşünceye

kadar yaklaşık bir saat olmak üzere pişirilir.

Kıvama gelmiş olan peynire 250 gr irmik, 100 gr un, 1 kg toz şeker ilave edilir.

Şeker eriyip yağ salana kadar bir süre daha karıştırılarak pişirilir.

Sıcak olarak servis edilebileceği gibi soğutularak da yenilebilir


gimli isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder