MALZEMELER
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 çimdik safran (5-6 tane kadar)
- Tuz
- Pirinçleri 1 saat önceden sıcak suya koyup ıslatın.
- Pilav tenceresine yağları koyun. Pirinçleri yıkayıp suyunu iyice süzdürün.
Safranı 1 bardak sıcak suya koyup renginin çıkmasını sağlayın.
- Fıstıkları yağda rengi dönene kadar kavurun. Fıstıkların rengi dönmeye başlayınca pirinçeri ve tuzu ilave edin. Pirinçler şefeflaşana kadar kavurun. Daha sonra 1 bardak safranlı suyu ve diğer suyu ekleyip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 5-10 dakika bir beze sarıp dinlendirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder