Malzemeler
3-4 adet patates (pateslerin
büyüklüğüne ve kişi sayısına göre değişebilir)
250-300 gram
kıyma
1 yumurta (kıymayı köftelik hazırlarken isteğe bağlı olarak içine
katılabilir)
damak tadınıza göre baharatlar (karabiber, kekik, kırmızı
biber, pul biber,vs...)
Hazırlanışı
Patatesler çiğken rendelenir, içine
baharatlar eklenir. iki parçaya ayrılır.
Suyu iyice süzülen patatesler
düz bir tavada, tavanın dibine ince bir şekilde dizilerek kızartılırlar
(pastanın keki olacaklar).
Daha sonra baharatları eklenen kıyma da tek
parça halinde ince bir köfte olacak şekilde kızartılır.
İki patates
tabakası arasına yerleştirilir.
Dilerseniz salçalı ya da domatesli sosla
veya ketçep mayonezle zevkinize göre süslenir...
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder