22 Şubat 2013 Cuma

SOSLU ALABALIK

MALZEMELER

2 adet alabalık
1 kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 defne yaprağı

Sos için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
100 gr kaşar peyniri
Tuz Karabiber

YAPILIŞI

Alabalıklar ayıklanıp yıkanır Her balık fileto çıkarılıp 4′e bölünür Tuz ve kırmızı toz biberle ovulur Tencereye konulur

Etrafına piyazlık doğranmış soğan ve defne yaprağı konur Kapağı kapatılıp 10 dakika pişirilir Balıklar fırın tepsisine alınır Tencerede kalan karışıma süt ve un eklenip sos yapılır Balıkların üzerine dökülür

En üstüne kaşar peyniri rendesi serpilir fırına verilir 1,5-20 dakika pişirilir Pişince dereotu serpilip servis yapılırAfiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder