MALZEMELER
2 adet alabalık
1 kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı
toz biber
2 defne yaprağı
Sos için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
100 gr kaşar peyniri
Tuz Karabiber
YAPILIŞI
Alabalıklar ayıklanıp
yıkanır Her balık fileto çıkarılıp 4′e bölünür Tuz ve kırmızı toz biberle ovulur
Tencereye konulur
Etrafına piyazlık
doğranmış soğan ve defne yaprağı konur Kapağı kapatılıp 10 dakika pişirilir
Balıklar fırın tepsisine alınır Tencerede kalan karışıma süt ve un eklenip sos
yapılır Balıkların üzerine dökülür
En üstüne kaşar peyniri
rendesi serpilir fırına verilir 1,5-20 dakika pişirilir Pişince dereotu serpilip
servis yapılırAfiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder