22 Şubat 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KABAK


İçindekiler

* 2 adet kabak
* 1 adet havuç
* 1 adet dolmalık kırmızı biber
* 2 sap taze soğan
* 6-7 dal maydanoz
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı şeker
* tuz
Hazırlanışı

1. Kabaklar ve havuç temizlenir.
2. Doğranmış taze soğan ve kırmızı dolmalık biberler zeytinyağında rengi dönene kadar kavrulur.
3. Salça ilave edilip kokusu çıkartılır.
4. Dilimlenmiş havuç eklenir.
5. Yemeğin üstünü geçmeyecek kadar su konulup kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir.
6. Kabaklar ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.
7. Maydanoz serpilip servis edilir.


* zeytinyağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder