MALZEMELER
750 gr Dana Ciğeri (ince
dilimlenmiş)
50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı
kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış)
1 Yumurta
(hafıfçe çırpılmış)
100 gr Galeta Unu (1 su bardağı)
100 gr Tereyağı (8
çorba kaşığı)
1 Limon (dilimlenmiş)
HAZIRLANIŞI
Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrı tabağa
koyunuz.
Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp
fazlalığın dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika
bekletiniz.
Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca
ciğerleri tavaya atıp her yanını 2-3 dakika kadar kızartınız.
Tavayı ateşten
alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz. Limon dilimleriyle
süsleyerek hemen servis ediniz.
Yapımı çok kolay olan Viyana usulü ciğer,
patates püresi ve bezelye ile servis edildiğinde çok lezzetli bir yemektir.
(Dilerseniz dana ciğeri yerine kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder