30 Nisan 2012 Pazartesi

SAÇ DÖKÜLMESİ

Saç Dökülmesine ve Saç Kırlaşmasına Karşı Mineral - Vitaminler



Para-Aminobenzoik Asit

PABA olarak da tanınan bu vitamin, B kompleks grubunun az bilinen bir üyesidir ve kırlaşmış
saçları yeniden eski rengine döndürdüğü gözlenmiştir. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde, siyah tüylü hayvanların PABA vitamini açısından yetersiz bir diyetle beslendiklerinde, tüylerinin kırlaştığı gözlenmiş. Aynı hayvanlara bu vitamin yeniden verildiğinde tüylerin normal rengine döndüğü görülmüş. Saçları kırlaşmış insanlar üzerinde yapılan araştırmalarda da, her yemekten sonra 200mg
PABA vitamini verilen kişilerin, saçlarının yüzde 70 oranında eski rengine döndüğü gözlenmiş. Yapılan başka araştırmalarda da PABA ile beraber alınan Folik Asit'in de saçların eski rengine dönmesine yardımcı olduğu belirlenmiş.

Vücuttaki PABA, Biotin, Folik Asit ve Pantotenik Asit noksanlığının saç rengini etkilediğine
inanılıyor. Saç, B vitaminleri açısından zengin bir diyetle yeniden eski rengine dönebilir, rengin değişmediği ender vakalarda da saçın kalitesinin ve büyüme hızının çok arttığı gözlenmiştir.

PABA ve B vitamini, karaciğer, böbrek, hububat ve mayada bulunuyor. En zengin B vitamini kaynağı, karaciğer.

Biotin

Saç dökülmesine karşı etkili olan ve H vitamini olarak da bilinen Biotin, PABA gibi B kompleks grubundandır. Saç telini güçlendirdiği ve saç dökülmesini önlediği kanıtlanmıştır. Biotin ayrıca saçların kırlaşmasını önlemeye de yardımcıdır. En çok yumurta sarısı, karaciğer, süt, böbrek ve mayada bulunur. Saç dökülmesinden muzdarip erkekler, Biotin takviyesi sayesinde saçlarını daha uzun süre korumayı becerebilirlar.

Çinko

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde, çinko takviyesi yapılan hayvanlarda tüylenme/kıllanma gözlendiği, çinkosuz bir diyetle beslenen hayvanların ise tüylerinin döküldüğü gözlendi. Yeteri derecede çinko alınmadığında saç protein yapısında değişiklik olduğu keşfedildi. İnsanlarda önemli miktarda çinko noksanlığının saç dökülmesi ve kafaderisinde problemlere yol açtığı, yeterli çinko takviyesi yapıldığında bu durumun da tersine döndüğü görülmüş.

Çinko da yine saçların kırlaşmasını durduran minerallerden biri. Bir yıl boyunca çinko alan bir doktor, kırlaşmış saçlarını yeniden eski rengine döndürmeyi başarmış. Buğday en zengin çino kaynaklarından biridir. Yine çinko açısından zengin olan besinler: kabak çekirdieği, istiridye, midye, karides, yumurta sarısı.

E Vitamini

Kanadalı bir fizikçinin kırlaşmaya başlayan saçlarını her gün 800iü e vitamini kapsülü alarak yeniden koyulaştırdığı anlatılıyor. 15 yıldır düzenli aldığı E vitamini kapsülleri sayesinde bugün 68 yaşına gelen bu adam hala simsiyah, gür saçlara sahipmiş.

E Vitamini aynı zamanda yaşlanma sürecini de yavaşlatan bir vitamin olarak biliniyor. Kırlaşmış saçlar da vücudun yaşlanmasının bir belirtisi olduğundan, saçlarınız kırlaşmış olsun veya olmasın, E Vitamini mutlaka çok faydalı olacaktır.

E vitamini açısından zengin besinler: buğday, soya fasulyesi, brokoli, brüksel lahanası, ıspanak ve yumurta.

Elma Sirkesi

Saç dökülmesi bazen metabolizma zayıflığından kaynaklanabiliyor. Bir çok saç dökülmesi vakasında, bir kaç ay süreyle her gün 2-3 çaykaşığı elma sirkesi içmenin saç dökülmesini durdurduğu ve kalan saçların da daha sağlıklı ve daha gür çıkmaya başladığı gözlenmiştir. Saçların incelerek, koparak dökülmesinin nedenlerinden biri vücuttaki mineral tuzların azlığıdır, mineral bakımından çok zengin elma sirkesi de işte bu yüzden işe yarıyor
.
Elma sirkesi, herkese aynı şekilde etki etmez. Bazı insanların alerjisi olabilir, bazıları da hiç etkilenmeyebilir. Ancak çoğunluk için elma sirkesi, yaşamlarında yepyeni, harika bir sayfa açacaktır.

Elma sirkesi, ya sabahları kalkar kalkmaz ya da yemeklerden hemen önce bir bardak suya katılarak içibilir. Yan etkilerinden biri kilo kaybıdır ki bu da çoğumuz için nimet sayılır.


Protein

Protein bir çok saç şampuanı ve kreminin temel malzemelerinden biri olduğu gibi, ayrıca saçın da önemli bir parçasıdır (en az yüzde 90'ıproteindir). Proteinin günlük beslenmemizdeki önemi de tartışılmaz.

Kontrollü deneylerde, gönüllü deneklere günlük 14 gr. jelatin şeklinde protein takviyesi yapılarak, saç tellerinin sadece 2 ay içinde yüzde 45 oranında kalınlaşdığı gözlenmiş.
Denekler, jelatin tüketimini bıraktıktan sonra saç tellerinin çapı 6 ay içinde eski ölçüsüne dönmüş.


Yedi Harikalı Saç Kokteyli

Bu aşağıdaki içecek, Protein, Kolin, İnositol, Pantotenik Asit, Biotin, E Vitamini ve Çinko açısından, yani beslenme uzmanlarının sağlıklı saçlara sahip olmak için en çok tavsiye ettiği yedi madde açısından zengindir:

250 ml yoğurt
250 ml portakal suyu
3 çorba kaşığı buğday
3 çorba kaşığı maya
1 çorba kaşığı Lesitin kristali
1 çorba kaşığı C vitamini kristali
1 çiğ yumurtanın sarısı
1 Çorba kaşığı kokusuz Jelatin tozu
İstenirse tatlandırmak için bal

Tüm malzemeleri karıştırıp, blenderdan geçirin. Blender olmayan durumlarda, tüm malzemeleri kapaklı bir kavanoza koyup, kuvvetlice sallayın.
Bu karışım, hem çok besleyici bir kahvaltı olacaktır hem de saçınız için harikalar yaratacaktır.


Saç dökülmesine karşı tavsiye edilen bir diğer diyet ise Amino Asidler, Çinko ve C Vitamini takviyelerinden oluşmaktadır. Bu özellikle şok diyetler nedeniyle saçları dökülen, ya da kadınlarda doğum kontrol hapı kullanımı veya belli vitamin-mineral eksiklikleri gibi pek belirgin olmayan nedenlerden saçları dökülen kişilere özellikle çok faydalıdır.

Saç Dökülmesi Takviyesi

Günlük Vitamin ve Mineral Takviyesi

B kompleks
Folik Asit
Pantotenik Asit
P.A.B.A
A Vitamini
Çinko

Yukarıdaki mineral ve vitaminlerin günlük olarak alınması saçların daha sağlıklı ve daha gür olmasına ve kırlaşmış saçların eski rengine dönmesine yardımcı olacaktır.
Günlük 1000 mg'lık bir mülti-vitamin formül ile 500 mg magnezyum'un saç üzerinde müthiş etkisi olacaktır. Garantisi olmasa da, deneyenlerin büyük çoğunluğu bu vitamin-mineral takviyesi ile saç dökülmesinde büyük azalma gözlediklerini bildirdiler.

Yine saç dökülmesine karşı çok etkili bir diğer kombinasyon da günlük 1000'er mg kolin ve inositol alınmasıdır.

Bu arada, vitamin ya da mineral yüklemesi yapacakların, bir anda mucize beklememesi gereklidir. Vitaminler, saç dökülmesini bir gecede sona erdirecek sihirli iksir değildir. Vücudun vitamin ve minerallerin etkilerini görmesi, yapılan beslenme değişikliklerinin sonuçlarının gözlenmesi genellikle 3-4 ay sürebilir.

Vitaminler, mutlaka kutunun üzerinde yazdığı şekilde ve dozda alınmalıdır. Fazladan bir doz vitamin almak, daha çok işe yaramasını sağlamadığı gibi belli vitaminlerde doz aşımı tehlikeli bile olabilir.
Saç Neden Dökülür? Günde Kaç Tel, Saç Dökülmesi Normaldir? Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Mevsim geçişlerinde saç dökülmesi kısa süreli olarak artabilir, bu durum normaldir. Stres, ameliyat, doğum, ateşli hastalıklar, dengesiz beslenme, vitamin eksikliği, yanlış diyetler, sigara ve alkol kullanımı, yanlış kozmetik ürünler, saç dökülmesini artıran sebebler arasındad...ır.

Saç uzmanlarına göre, bir günde 100 tel saçın dökülmesi normal olarak kabul edilmektedir. Eğer ki bu miktar, daha fazla olursa, mutlaka bir saç uzmanına veya doktora başvurmakta fayda var.

Saç Dökülmesini Önlemek veya Engellemek için :

* Saç ve saç derisine zarar veren ürünlerden kaçınılmalıdır.

* Protein ağırlıklı besinlerin tüketimine özen gösterilmelidir.

* B grubu vitaminler (biotin ve d-pantenol) alınabilir.

* Demir ve çinko eksikliği varsa ek vitaminlerle eksiklik giderilmelidir.

* Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden kaçınılmalıdır.

* Stresten uzak durulmalıdır.

* Sigara ve alkol kullanımı alışkanlık haline getirilmemelidir.

* Saçı her gün yıkamak doğru değildir. 2-3 günde bir ph 5.5 değerinde bir şampuanla yıkamak yeterlidir. Saçları sık yıkamak, saç derisinin yağ dengesini bozar ve saçlar daha fazla yağlanır.

* Jöle kullanılmamalıdır. Jöle saçın nefes almasını önler ve dolayısıyla saç kaybına neden olur. Jöle kullanılsa bile aynı gün saçı yıkamak gerekir.

* Yüksek miktarda A vitamini alınması saç dökümünü tetikler. A vitamini alımı kesilerek bu problem çözülebilir.

* Saç derisinin kanlanmasını sağlayan damarların akışı yönünde saçlı deriye masaj yapmak saç dökülmesini önlemektedir.
Ben 2 yıldır Revigen kullanıyorum.İlaçlarını da kullandım.Şampuanına hala devam ediyorum.Saç diplerini rahatlatıyor bu şampuan bunu söyleyebilirim.Fakat dökülmede pek yardımcı olduğunu sanmıyorum.Bu gibi şampuanları kullandıktan sonra norma...l bie şampuana geçiz çok zor oluyor.Diğer şampuanların bulaşık detarjanından bir farkının olmadığını anlıyorsun.

1 haftadır bitkisel bir tedavi uyguluyorum kendime.Dökülme azda olsa durdu.Fakat saçlarımda güçlülük hissediyorum.Ahmet Maranki Diye bir Dr. bir kaç bitkisel yağ ile tedavi öneriyor onu yapıyorum.İnternette videosu var aratabilirsin. 
saçlarım artık dökülmüyor
benimde saçlarım kontrolsüzce dökülüyordu…reklamlarda gördüğünüz her türlü ürünü kullandım ama ne fayda..bu sarımsak yağını badem yağını denedim ama her gün düzenli bir şekilde yaptım..hatta daha iyi saçlarıma yedirebilmek için saçlarımı kazıttım ve inanın eskiye oranla daha iyi şimdi üstelik inceydi ve kalınlaştı denemenizde inanın fayda var..
Malzemeler:
100 gram dulavrat otu kökü
100 gram ısırgan otu kökü
60 gram şimşir ağacı yaprağı
iki litre sirke

Bitkileri sirke içersine bırakın. Bir hafta sıcak bir ortamda beklettikten sonra süzün.Elde ettiğiniz sıvıyı temiz bir şişeye koyarak hergün bu sıvı ile saç diplerine masaj yapın.

Bu karışım hiç saçı olmayanlarda işe yaramaz. saçı seyrekleşenler hacim kazandırmak ve saçlarını güçlendirmek için bu karışımı kullanabilir.
Saç dökülmesine karşı ilaçlar
Kategori : Saç Dökülmesi

Saç dökülmesine karşı ilaçlar çok çeşitli olmasına rağmen bunlardan pek azı işe yaramaktadır.

MINOXIDIL

Bilinen en etkil ilaçlar: Minoxidil özü içerenlerdir. Fakat minoxidil tepe bölgesinde etkili olup önden dökülmeleri engellemez. kadınların %2 minoxidil kullanması daha uygundur. Erkekler için %5 minoxidil versiyonu mevcuttur.

PROPECIA...

Saç dökülmesinde etkili hormonal bir ilaçtır. Cilt doktorunuza danışarak eczaneden alabilirsiniz. Paketi 100 tl gibi yüksek fiyatlarda olmasına rağmen etkisi kanıtlanmıştır. Özellikle saç ekiminden sonra hastalar bunu kullanır. 20 yaşın altındakiler için tehlikelidir. çünkü biyolojik gelişmi tamamlanmamış erkeklerde hormonları bozabilir. 30 yaşın üstü çekinmeden kullanabilir.


DİĞERLERİ

Saç dökülmesine henüz bilimsel bir çözüm bulunmadığını aklınızdan çıkarmayın. saç ekimi yaptıranlarda dahi birkaç yıl sonra tekrar dökülme başlamaktadır. Bu sebeple Televizyonda hergün tekrar tekrar reklamı yapılan yalanlara inanmayın. hiçbir ilaç %100 saç çıkarmaz !!!. Web sayfası yöneticisi olarak benim de saç problemim var. ve piyasada satılan en az 10 çeşit ilacı kullandım. bazıları tepede etkiliyken hiçbiri ön tarafta etkili olamadı. Özellikle şu Bioxcin ve onun kopyası olan Biomeen gibi saçma ürünlerdne uzak durmanızı tavsiye ederim. sadece saçları kalınlaştırıyor ve saç artmış hissi veriyor. kesinlikle saç çıkarmıyor !!! inandırıcı olsun diye birde cam iğne tüplerine kouyorlar. çok komik.

Denediklerim (her birini en az 3 ay kullandım):
Bioxcin
Rogaine
Vichy
Minoxidil (iran işi)

Denediğim Şampuanlar
Priorin
Revigen
Zeytinyağı sabunu
Sebamed
Novocrin
Tresan

Dikkat etmeniz gereken nokta aldığınız ilacın Üretim yeri ve içeriğidir. Amerikadan veya İran´dan ithal diye kandırıp istanbulda üretilmiş sahte ürünleri almayın.
Suna Dumankaya saç dökülmesi tedavisi
Kategori : Saç dökülmesini Engelleyen Bitkiler

Suna Dumankaya´dan saç dökülmesine doğal tedavi

Malzemeler:

- 150 gram sığır iliği

- Hindistan cevizi yağı
...
- çam terebentini



Hazırlama

150 gram sığır iliğini küçük küçük doğrayın, sonra kısık ateşte yağı çıkana kadar eritin ve yağını süzün. Çıkan yağ kadar Hindistan cevizi yağı ekleyin, bu karışımı her gün saç diplerine sürün. En az bir saat bekletin.

Kullandığınız şampuana da bir çay kaşığı çam terebentini karıştırmanız faydalı olacaktır.

Ayrıca Tavsiye olarak : bol bol buğday, lahana, kurufasulye, mercimek, koyun eti, beyaz peynir, kuru erik ve soya tüketmeniz faydalı olacaktır.
SAÇ DÖKÜLMESİNE

YILAN YAĞI

Saç dökülmesine önerilen doğal çözüm olarak ilk seçeneklerden biri Yılan yağı olarak görünmektedir. Aktarlardan kolayca bulabileceğiniz bu ilaç aslında gerçek bir yılanın yağı değildir. Çinlilerin geliştirdiği bu malzeme içinde birçok çeşit bitki özü bulunmaktadır.

Yılan yağı kullanımı

Yılan yağı ortalama haftada üç gün uygulanmalı. Net sonuç almak için bir ay süreyle hergün uygulayıp sonraki dönemde belirli aralıklarla üçer günde uygulanabilir.

Saçınızın seyrekleşen ve dökülen kısmına hafifçe masaj yaparak yedirin. 10 dakika kadar masaj yaparak ilacı uyguladıktan sonra 3 saat kadar saçınızda bekletin ve sonra dengeli bir şampuanla yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder