HAŞHAŞLI HELVA TARİFİ
Malzemeler
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (ben rivera kullandım)
- 1 çay bardağı mavi haşhaş (beyaz da olur)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 fiske tuz
Haşhaşlı Helva Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve zeytinyağını tavaya koyup eritin.
- İrmik ve haşhaşı ekleyin. İrmik hafif pembeleşince unu ekleyin. Kavruk renk alıncaya kadar kavurun.
- Süt ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın. Ben soğuk süt kullandım.
- Sütü, haşhaş, irmik ve unun üzerine döküp hızla karıştırın.
- Toparlandıktan sonra 2-3 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Hafif ılınınca kalıpla şekillendirin. Veya elinizle köfte gibi şekillendirin.
- Afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun…
NOT: Bu helva özellikle sıcakken
çok lezzetli oluyor. Şeker oranını artırabilirsiniz. Biz çok tatlı
sevmiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder