6 Aralık 2013 Cuma

HAŞHAŞLI HELVA

HAŞHAŞLI HELVA TARİFİ
Malzemeler
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (ben rivera kullandım)
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş (beyaz da olur)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
    Haşhaşlı Helva Nasıl Yapılır?
  • Tereyağı ve zeytinyağını tavaya koyup eritin. 
  • İrmik ve haşhaşı ekleyin. İrmik hafif pembeleşince unu ekleyin. Kavruk renk alıncaya kadar kavurun.
  • Süt ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın. Ben soğuk süt kullandım.
  • Sütü, haşhaş, irmik ve unun üzerine döküp hızla karıştırın.
  • Toparlandıktan sonra 2-3 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Hafif ılınınca kalıpla şekillendirin. Veya elinizle köfte gibi şekillendirin.
  • Afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun…
NOT: Bu helva özellikle sıcakken çok lezzetli oluyor. Şeker oranını artırabilirsiniz. Biz çok tatlı sevmiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder