Malzemeler :
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı bitter kakao
- 1 yemek kaşığı normal kakao
- 1 paket vanilin
- 1 poşet krem şanti
- Krem şantiyi çırpmak icin 1 çay bardağı süt
- Un, kakao ve toz şekeri tencerede karıştırıyoruz. Amacımız topaklanmanın önüne geçmek.
- Karışmış toz karışıma 3 bardak sütü ekleyip tel çırpıcıyla çırparak pişiriyoruz.
- Muhallebimiz kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
- Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip muhallebimizi mikserle çırpıyoruz.
- Tırtıklı büyük boy dikdörtgen borcama 1 cay bardağı hindistan cevizini her yerine gelecek şekilde serpiyoruz.
- Muhallebiyi bekletmeden hindistan cevizinin üstüne döküyoruz tüm tepsiyi kaplayacak şekilde ve ılıyınca buzdolabına kaldırıp tamamen soğumaya bırakıyoruz.
- Krem şantiyi sütle çırpıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
- Muhallebi ve şantiyi 1-2 saat sonra soğuyup kıvam aldıklarında buluşturuyoruz (krem şantiyi muhallebinin üstüne ekmeğe yağ sürer gibi sürüyoruz) ve 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Ertesi gün tepsinin kısa kenarından 3′e ve uzun kenarından 4′e olmak uzere tatlimizi dilimleyip 12 dilim elde ediyoruz.
- Her bir dilimi spatula yardımıyla rulo yapıp servis tabağına alıyoruz.
*Bu tatlıyı aynı gün yapıp ikram etmek de mümkün ancak bir gece
buzdolabında beklediğinde sarması, ikramı daha kolay oluyor, tatlı tam olarak
oturuyor.
**Tatlıyı yaparken hiç yağ kullanmıyoruz ancak krem şanti kullandığımızı
göz ardı etmeyelim
***Bitter kakaonuz yoksa onun yerine normal kakaoyu toplamda 3 kaşık
kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder