
Malzemeler :
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
 - 3 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı un
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - 1 yemek kaşığı bitter kakao
 - 1 yemek kaşığı normal kakao
 - 1 paket vanilin
 - 1 poşet krem şanti
 - Krem şantiyi çırpmak icin 1 çay bardağı süt
 
- Un, kakao ve toz şekeri tencerede karıştırıyoruz. Amacımız topaklanmanın önüne geçmek.
 - Karışmış toz karışıma 3 bardak sütü ekleyip tel çırpıcıyla çırparak pişiriyoruz.
 - Muhallebimiz kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
 - Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip muhallebimizi mikserle çırpıyoruz.
 - Tırtıklı büyük boy dikdörtgen borcama 1 cay bardağı hindistan cevizini her yerine gelecek şekilde serpiyoruz.
 - Muhallebiyi bekletmeden hindistan cevizinin üstüne döküyoruz tüm tepsiyi kaplayacak şekilde ve ılıyınca buzdolabına kaldırıp tamamen soğumaya bırakıyoruz.
 - Krem şantiyi sütle çırpıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
 - Muhallebi ve şantiyi 1-2 saat sonra soğuyup kıvam aldıklarında buluşturuyoruz (krem şantiyi muhallebinin üstüne ekmeğe yağ sürer gibi sürüyoruz) ve 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
 - Ertesi gün tepsinin kısa kenarından 3′e ve uzun kenarından 4′e olmak uzere tatlimizi dilimleyip 12 dilim elde ediyoruz.
 - Her bir dilimi spatula yardımıyla rulo yapıp servis tabağına alıyoruz.
 
*Bu tatlıyı aynı gün yapıp ikram etmek de mümkün ancak bir gece 
buzdolabında beklediğinde sarması, ikramı daha kolay oluyor, tatlı tam olarak 
oturuyor.
**Tatlıyı yaparken hiç yağ kullanmıyoruz ancak krem şanti kullandığımızı 
göz ardı etmeyelim 
 
***Bitter kakaonuz yoksa onun yerine normal kakaoyu toplamda 3 kaşık 
kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder