3 Aralık 2013 Salı

MUHALLEBİ SARMASI

 

Malzemeler :
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bitter kakao
  • 1 yemek kaşığı normal kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 poşet krem şanti
  • Krem şantiyi çırpmak icin 1 çay bardağı süt
Yapılışı :
  • Un, kakao ve toz şekeri tencerede karıştırıyoruz. Amacımız topaklanmanın önüne geçmek.
  • Karışmış toz karışıma 3 bardak sütü ekleyip tel çırpıcıyla çırparak pişiriyoruz.
  • Muhallebimiz kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
  • Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip muhallebimizi mikserle çırpıyoruz.
  • Tırtıklı büyük boy dikdörtgen borcama 1 cay bardağı hindistan cevizini her yerine gelecek şekilde serpiyoruz.
  • Muhallebiyi bekletmeden hindistan cevizinin üstüne döküyoruz tüm tepsiyi kaplayacak şekilde ve ılıyınca buzdolabına kaldırıp tamamen soğumaya bırakıyoruz.
  • Krem şantiyi sütle çırpıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Muhallebi ve şantiyi 1-2 saat sonra soğuyup kıvam aldıklarında buluşturuyoruz (krem şantiyi muhallebinin üstüne ekmeğe yağ sürer gibi sürüyoruz) ve 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Ertesi gün tepsinin kısa kenarından 3′e ve uzun kenarından 4′e olmak uzere tatlimizi dilimleyip 12 dilim elde ediyoruz.
  • Her bir dilimi spatula yardımıyla rulo yapıp servis tabağına alıyoruz.
*Bu tatlıyı aynı gün yapıp ikram etmek de mümkün ancak bir gece buzdolabında beklediğinde sarması, ikramı daha kolay oluyor, tatlı tam olarak oturuyor.
**Tatlıyı yaparken hiç yağ kullanmıyoruz ancak krem şanti kullandığımızı göz ardı etmeyelim ;)
***Bitter kakaonuz yoksa onun yerine normal kakaoyu toplamda 3 kaşık kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder