6 Aralık 2013 Cuma

PRATİK HELVA

PİŞİRMEDEN PRATİK HELVA

Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ceviz
  • 100 gr. Tereyağı
  • Yarım çay bardağı fındık yağı veya kullandığınız diğer sıvıyağlardan
    Pişirmeden Helva Yapımı
  • Unu yanmaz tavaya alıp un kokusu gidene kadar kavurun. Unun rengi değişmemeli.
  • İçine cevizi ekleyip 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Ocağın altını kapatıp içine pudra şekeri, fındık yağını ve eritilmiş tereyağını ilave edin.
  • Helvayı iyice yoğurup küçük bir tepsiye alın. Elinizle bastırarak üzerini düzleyin.
  • Helvayı dolaba koyup en az 1 saat bekletin. Üzerini fıstık veya dövülmüş cevizle süsleyip dilimleyerek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun.
NOT: Tarifi çok acele hazırlayıp servis etmeniz gerekiyorsa dolabın alt kısmında değil, dondurucuda 15 dakika bekletmeniz yeterli olur. Ceviziniz yoksa fındık veya fıstık da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder