Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı ceviz
- 100 gr. Tereyağı
- Yarım çay bardağı fındık yağı veya kullandığınız diğer sıvıyağlardan
Pişirmeden Helva Yapımı
- Unu yanmaz tavaya alıp un kokusu gidene kadar kavurun. Unun rengi değişmemeli.
- İçine cevizi ekleyip 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Ocağın altını kapatıp içine pudra şekeri, fındık yağını ve eritilmiş tereyağını ilave edin.
- Helvayı iyice yoğurup küçük bir tepsiye alın. Elinizle bastırarak üzerini düzleyin.
- Helvayı dolaba koyup en az 1 saat bekletin. Üzerini fıstık veya dövülmüş cevizle süsleyip dilimleyerek servis edin.
- Afiyet şifa olsun.
NOT: Tarifi çok acele hazırlayıp
servis etmeniz gerekiyorsa dolabın alt kısmında değil, dondurucuda 15 dakika
bekletmeniz yeterli olur. Ceviziniz yoksa fındık veya fıstık da ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder