6 Aralık 2013 Cuma

PEKMEZLİ HELVA

     
     
     100gr tereyağı
       1 su bardağı un
       1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
       1 çay bardağı pekmez
       1 çay bardağı tozşeker
       1 su bardağı su
Süslemek için
       100 gr bütün fındık içi

Pekmez, şeker ve suyu bir kaba alıp tahta kaşıkla karıştırın.
Tereyağını bir tencerede eritip un ve kıyılmış fındıkları ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Pekmezli
karışımı tencereye azar azar ekleyin.Helvayı karıştırarak 20 dakika pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp helvayı ılınmaya bırakın. Pekmezli helvadan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde
şekillendirin.

Fındık içleriyle süsleyip servis yapın.
Pekmezli helva artık hazır, afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder