LEBLEBİ
HELVASI
Malzemeler
Malzemeler
- 1 tepeli su bardağı leblebi tozu (ben bir su bardağı leblebiyi çekerek elde ettim.)
- 100 gr. tereyağı (yarısını sıvıyağ olarak kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker (çok tatlı seviyorsanız tam bir bardak ekleyin)
- 1.5 su bardağı sıcak süt (aslında soğukta olsa fazla bir şey farketmiyor.)
- Tereyağını tavaya koyup eritin
- Leblebi tozunu ekleyin. Hafifçe kavurun.
- Üzerine şeker ve sütü ekleyin hızla karıştırın.
- Toparlandıktan sonra 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Hafif ılınınca kalıpla veya elinizde sıkarak şekil verin.
- Afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder