22 Kasım 2012 Perşembe

AY KURABİYESİ


Bademli Ay Kurabiyesi Tarifi

Bademli ay kurabiyesi Ölçüler: (20-25 kurabiye için)
*Un 250 g
*Tereyağı 180 g
*Badem içi (temizlenmiş,kurutulup makineden geçirilmiş veya çok ince kıyılmış) 100 g
*Pudra şekeri 150 g
*Vanilya
*Limon kabuğu rendesi 1/4 çay kaşığı
 Yapılışı:
1. Un hamur tahtası veya mermere elenir. Tereyağı önce un içinde dilimlenir ve kıyılarak çok küçük parçalara ayrılır.
2. Kabukları soyularak fırınlanıp kurutulmuş bademler çok ince kıyılır veya makineden geçirilir. 50 g pudra şekeri elenerek bademle birlikte una ilâve edilir. Vanilya konur.
3. Elin sıcaklığından fazla etkilenmesine firsat vermeden yoğrulur. Soğuk bir yerde 10-15 dakika dinlendirilir.
4. Ceviz büyüklüğünde eşit parçalara ayrılır. Hafif yuvarlanıp uçları az sivri, parmak büyüklüğünde yuvarlanıp kıvrılarak ay şekli verilir.
5. Birer parmak ara ile fırın tepsisine dizilir. (Tepsiyi yağlamaya gerek yoktur, hamur yağlıdır). Önceden ısıtılmış 150°C’lik finnda pembeleşmeden pişirilir. Tepside soğutulur, üzerine vanilya ile pudra şekeri serpilir veya bulanır. Kırmadan servis tabağına dizilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder