28 Kasım 2012 Çarşamba

SICAK ÇİKOLATA


- 1 su bardağı süt
- 1 büyükçe kabuk tarçın
- 2 çay kaşığı kakao
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı (20 gram) ince doğranmış bitter çikolata
- 1 çay kaşığı vanilya
Küçük bir tencerede, sütü ısıtın. İçine tarçın çubuğunu, kakaoyu ve toz tarçını ekleyin. Sürekli karıştırın. Kaynama noktasına gelince ateşi birden en alt seviyeye getirin. 3 dakika daha bu şekilde karıştırmaya devam edin. Ardından bitter çikolatayı, balı ve vanilyayı da ekleyip, karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler pürüzsüz şekilde karışınca, servis için kupalara boşaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder