23 Kasım 2012 Cuma

YUFKALI OMLET


Yufkalı Omlet
Malzemeler
1,5 yufka
2 yumurta
1/2 çay brd. süt
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, pulbiber
İstenirse maydanoz veya dereotu da eklenebilir.
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Yapılışı: Yufkaları 5-6 cm uzunlukta küçük parçalara ayırıp geniş bir kaba alın. Yumurta, tuz, ve sütü ayrı bir kapta iyice çırpın ve yufkaların üzerine gezdirerek dökün. Bir çatal yardımıyla bütün yufkaların ıslanmasını sağlayın. Geniş bir tavada tereyağını eritin. Karışımı tavaya döküp fazla bastırmadan yayın. Üzerine pulbiber serptikten sonra, uygun bir kapak kapatıp altı kızarıncaya kadar kısık ateşte tutun. Sonra spatula yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da pişirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder