Yufkalı
Omlet
Malzemeler
1,5 yufka
2 yumurta
1/2 çay
brd. süt
Rendelenmiş kaşar
peyniri
Tuz, pulbiber
İstenirse maydanoz
veya dereotu da eklenebilir.
1 çorba kaşığı
tereyağı veya margarin
Yapılışı: Yufkaları 5-6 cm uzunlukta küçük
parçalara ayırıp geniş bir kaba alın. Yumurta, tuz, ve sütü ayrı bir kapta iyice
çırpın ve yufkaların üzerine gezdirerek dökün. Bir çatal yardımıyla bütün
yufkaların ıslanmasını sağlayın. Geniş bir tavada tereyağını eritin. Karışımı
tavaya döküp fazla bastırmadan yayın. Üzerine pulbiber serptikten sonra, uygun
bir kapak kapatıp altı kızarıncaya kadar kısık ateşte tutun. Sonra spatula
yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da pişirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder