23 Kasım 2012 Cuma
BOSTAN PATLICAN KASESİNDE KEBAP
MALZEMELER:
5 bostan patlıcan
1 kg.kuzu kuşbaşı
1/2 kg.mantar
2 orta boy soğan
5-6 sivri biber
4-5 domates
Tuz karabiber Pulbiber
Salça
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Patlıcanları ortadan ikiye bölüp alacalı soyup kızgın yağda kızartıyoruz yağnıı çekmesi için kağıt havluya çıkarıyoruz.Sonra borcama diziyoruz.
Derin bir tencereye Kuşbaşı eti koyuyoruz suyunu çekince küp doğranmış soğanı ve yağını ilave edip kavuruyoruz.Minik doğranmış biberleri ekliyoruz ardından ince dilimlenmiş mantarı ve küp doğranmış domatesi katıyoruz iyice suyunu çekip pişince ocaktan alıyoruz.
Patlıcan kaselerinin içine etli karışımımızı dolduruyoruz.üzerine kaşar rendeliyoruz.Kenarda kalan boşluklara sulandırılmış salça koyuyoruz.
Fırında 200 derece ısıda pişiriyoruz.(kaşarların eriyip hafif pembeleşmesi kafi)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder