Boza sevenler buraya;işte size evde yapabileceğiniz kolay bir tarif
2 su bardağı bulgur
2 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı şeker
1 su bardağı eski boza yada maya kibrit kutusu büyüklüğünde
Yapılışı:Bulgur akşamdan bol su ile ıslatılır. Ertesi gün bulgur ve pirinç iyice
ezilinceye kadar pişirilir. Mikserle çırpılır ve ince süzgeçten geçirilir.
Bu karışım hafif ateşe konulur. İçine şeker katılır ve eriyinceye kadar
karıştırılır. Sonra ateşten alınır. Bir yerde ılınmaya bırakılır. Arada bir
karıştırılır. Ilındıktan sonra içine eski boza ya da ılık suyla ezilmiş maya
katılır. İyice karıştırılır. Bu karışımın ağzı kapatılarak, 20-25 derecelik
bir yerde, ara sıra karıştırılarak 2-3 gün bekletilir. İçinde göz göz hale
gelmiş kabarcıklar görülürse olmuş demektir. Serin bir yere alınır.
Soğuk servis yapılır. İsteğe bağlı olarak üzerine sarı leblebi ve tarçın
ilave edilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler
• 2 bardak bulgur
• 21 bardak su
• 2 çorba kaşığı un
• ½ bardak yoğurt
• ½ tatlı kaşığı kuru maya
• 2,5 çorba kaşığı şeker
• ½ çorba kaşığı vanilya
• 2 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı
1. Bulguru büyük bir tencereye koyun ve 12 bardak su ilave ederek üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 gece bekletin.
2. Kısık ateşte 2 saat pişirdikten sonra mutfak robotuna koyup çekin.
3. Çektiğiniz karışımı birde süzgeçten geçirin ve buzdolabına koyun.
4. Süzgecin üzerinde kalan bulgurları yeniden tencereye koyun.
5. 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin.
6. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.
7. Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su ekleyin.
8. Kısık bir ocakta sürekli karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin.
9. Ateşten alın ve içine 2 çorba kaşığı şeker koyun.
10. Eriyinceye dek karıştırıp, ılıyınca içine yoğurt katın.
11. Mayayı ¼ bardak ılık suda ezerek 5 dk. bekletin ve yoğurt karışımına ekleyin.
12. Oda sıcaklığında (Ilık ortamda) 30 dk. bekletin.
13. Mayalı karışımı ezilmiş bulgura ekleyin ve oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin.
14. Beklerken ara ara karıştırın. Aynı zamanda vanilya ve kalan şekeri de ekleyip şeker iyice eriyinceye kadar da karıştırın.
15. Daha sonra tarçınla servis yapın.
Afiyet olsun.
Malzemeler
• 2 bardak bulgur
• 21 bardak su
• 2 çorba kaşığı un
• ½ bardak yoğurt
• ½ tatlı kaşığı kuru maya
• 2,5 çorba kaşığı şeker
• ½ çorba kaşığı vanilya
• 2 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı
1. Bulguru büyük bir tencereye koyun ve 12 bardak su ilave ederek üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 gece bekletin.
2. Kısık ateşte 2 saat pişirdikten sonra mutfak robotuna koyup çekin.
3. Çektiğiniz karışımı birde süzgeçten geçirin ve buzdolabına koyun.
4. Süzgecin üzerinde kalan bulgurları yeniden tencereye koyun.
5. 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin.
6. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.
7. Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su ekleyin.
8. Kısık bir ocakta sürekli karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin.
9. Ateşten alın ve içine 2 çorba kaşığı şeker koyun.
10. Eriyinceye dek karıştırıp, ılıyınca içine yoğurt katın.
11. Mayayı ¼ bardak ılık suda ezerek 5 dk. bekletin ve yoğurt karışımına ekleyin.
12. Oda sıcaklığında (Ilık ortamda) 30 dk. bekletin.
13. Mayalı karışımı ezilmiş bulgura ekleyin ve oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin.
14. Beklerken ara ara karıştırın. Aynı zamanda vanilya ve kalan şekeri de ekleyip şeker iyice eriyinceye kadar da karıştırın.
15. Daha sonra tarçınla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder