Köfte için:
* 500 gr ince köftelik bulgur
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı irmik
* 2-3 su bardağı un
* 3-4 yemek kaşığı biber veya domates salçası
* Tuz, kimyon
İçi için:
* 500 gr orta yağlı koyun kıyması
* 5-6 tane büyükçe kuru soğan (robatta incecik doğranmış)
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* Yarım paketten biraz fazla margarin
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
İçin hazırlanması:
* Tuz, karabiber, kimyon, pulbiberSoğanlar genişce bir tavada iyice yağın içinde kavrulur. Kıyma ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir. İçine maydanoz ve baharatlar konur ve altı kapatılır. İç harcın iyice donması saglanır. Gerekirse bir gece dolapta bekletilmelidir.Köftenin yapılışı:
Bulgur, yumurta, irmik ve diğer malzemeler karıştırın. Ilık su yardımıyla harçı devamlı yoğurun. Malzeme köfte yapılacak hale gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Köfte hamur kıvamına gelince avuç içi kadar koparın.İç harcından içine koyun yassı
köfteler yapın, ister yağlı
kağıt serilen fırında 180 derecede kızartın veya kızğın
yağda
kızartın. Sıcak sıcak servis
yapın.
Afiyet Şeker
Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder